Κοινωνία

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Και στην Κύπρο τα "πλοκάμια" του κυκλώματος μαστροπείας

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή» της Κύπρου, η υπουργός Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε πως έχει ξεκινήσει έρευνα από τον αρχηγό της αστυνομίας, σε συνεργασία με τον γενικό εισαγγελέα, για καταγγελίες που αφορούν ένα κύκλωμα μαστροπείας, το οποίο έχει απλώσει τα «πλοκάμια» του σε Ελλάδα και Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα, το ίδιο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκεται και στον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη. Η υπόθεση έφτασε στα χέρια του αρχηγού της αστυνομίας από επιστολή του βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστου Χριστοφορίδη, ο οποίος μίλησε στη Βουλή της Κύπρου και επισήμανε πως επικοινώνησε με τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, ο οποίος προχώρησε στις καταγγελίες για την υπόθεση και του ανέφερε ότι θα κάνει και κατάθεση στην κυπριακή αστυνομία τις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο κ. Χριστοφορίδης αποκάλυψε ακόμη ότι «εμπλέκεται η Κύπρος ως χώρος προμήθειας και διακίνησης γυναικών για αυτά τα περιβόητα πάρτι» και παράλληλα επιβεβαίωσε την ύπαρξη των καταγγελιών για ανάλογα πάρτι στην Κύπρο, όπως αυτό στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας μάλιστα ότι ο Ηλίας Γκιώνης έχει στα χέρια του καταγγελίες από γυναίκες που βρέθηκαν σε αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έχω επικοινωνήσει με τον γενικό εισαγγελέα, κοινοποιώντας την επιστολή μου και στην υπουργό Δικαιοσύνης, ζητώντας την αυτεπάγγελτη έρευνα όλων αυτών των καταγγελιών που εμπλέκουν την Κύπρο. Με ικανοποίηση αναφέρω ότι η αντίδραση ήταν άμεση και έχει κινητοποιηθεί ο μηχανισμός ούτως ώστε να διαλευκάνουμε αυτήν την πολύ σοβαρή υπόθεση.

Ταυτόχρονα, έχουμε επικοινωνήσει με τον Ηλία Γκιώνη, ο οποίος έχει πει δημοσίως ότι θα στείλει μια πλήρως εμπιστευτική επιστολή στον αρχηγό της αστυνομίας, στην οποία θα παραθέτει όλες τις πληροφορίες που γνωρίζει».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ