Κοινωνία

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις - Καταγγελίες για τη δράση του κυκλώματος στα νυχτερινά μαγαζιά

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της 24χρονης κοπέλας που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι που πραγματοποιήθηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης.

Την ώρα που η ανακριτική διαδικασία συνεχίζεται και η 24χρονη φέρεται να αναγνώρισε και δεύτερο πρόσωπο πλην του 27χρονου, η εισαγγελέας πρωτοδικών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να διερευνηθεί εάν πίσω από την υπόθεση κρύβεται κύκλωμα μαστροπείας.

Καταιγισμός καταγγελιών από κορίτσια στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια στιγμή, μιλώντας στην Καθημερινή, ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης αναφέρει πως μέσω του λογαριασμού του στα social media έχει λάβει καταιγισμό καταγγελιών από νέα κορίτσια, 17 έως 25 ετών,  κυρίως από τη Θεσσαλονίκη, που μοιράζονται μαζί του περιστατικά που έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτά που καταγγέλλει η 24χρονη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κοινό στην ιστορία τους

«Τα περισσότερα κορίτσια μου περιγράφουν την ίδια ιστορία», αναφέρει ο κ. Γκιώνης, που μέσω του λογαριασμού του στο Instagram ανέδειξε την υπόθεση της 24χρονης ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε αποκαλύψει την υπόθεση διαρροής βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου στην οποία εμπλέκεται ο Στάθης Παναγιωτόπουλος.

Όπως σημειώνει, οι περιγραφές ακολουθούν ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στο οποίο εμπλέκεται το ίδιο ξενοδοχείο και ο ίδιος κύκλος προσώπων.

Κατά τον ίδιο, οι περισσότερες κοπέλες που τον προσεγγίζουν του περιγράφουν ότι έχουν κληθεί σε πάρτι στο πολυτελές ξενοδοχείο και αναφέρουν περιστατικά στα οποία έχουν ναρκωθεί και έχουν λιποθυμήσει.

«Πολλές είναι τυχερές και τις έχουν μαζέψει οι φίλες τους», δηλώνει ο ίδιος προσθέτοντας πως υπάρχουν και περιπτώσεις που έχουν ξυπνήσει μόνες σε ένα δωμάτιο χωρίς να θυμούνται τίποτα από την προηγούμενη βραδιά.

Στις περιπτώσεις αυτές, φοβούμενες τις επιπτώσεις, έχουν φύγει χωρίς να καταγγείλουν τίποτα.  «Υπάρχουν κορίτσια που δεν μίλησαν ποτέ γιατί δεν ήξεραν τι να κάνουν. […] Κάποιες από αυτές καταγγέλλουν ότι τις πλησίασαν ενώ αυτές ήταν 16 και 17 ετών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμφωνητικό να μην μιλήσει για 10 χρόνια

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει πως μία από τις πιο αξιοσημείωτες ιστορίες που του έχει κοινοποιηθεί είναι αυτή μιας κοπέλας, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει παρευρεθεί σε αντίστοιχο πάρτι και έχει υπογράψει συμφωνητικό ώστε να μην μιλήσει για το τι είδε για 10 χρόνια.

Ο κ. Γκιώνης προσθέτει πως κάποιες κοπέλες περιγράφουν ότι τους προσέγγισαν όχι μέσω νυχτερινών μαγαζιών και κοινωνικών γνωριμιών αλλά μέσω Ιnstagram, όπου άλλες γυναίκες τις έχουν εντοπίσει και τις έχουν προσκαλέσει σε αντίστοιχα πάρτι υποσχόμενες τους ότι θα «περάσουν καλά».

«Κάποιες από αυτές τις κοπέλες προλαβαίνουν και φεύγουν από τα πάρτι», δηλώνει ο ακτιβιστής εξηγώντας πως συχνά τρομάζουν όταν αρχίζουν να βλέπουν ναρκωτικά αλλά και άλλες κοπέλες να εξαφανίζονται η μία μετά την άλλη.

Ποιο είναι το κύκλωμα μαστροπείας που ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας υπό το βάρος του θεσμικού του ρόλου παρενέβη ζητώντας αρμοδίως, όπως έχει δικαίωμα εκ του νόμου, να ερευνηθούν όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τα τελευταία 24ωρα και να αναλάβει την εποπτεία της έρευνας εισαγγελέας Εφετών.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός επί της ουσίας ζητά έρευνα σε βάθος στο ανώτερο επίπεδο, ενώ στη σχετική του παραγγελία επικαλείται μία σειρά δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού Τύπου για τις καταγγελίες περί βιασμού της κοπέλας, μεταξύ αυτών και του in.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε βάθος έρευνα

Λόγω της βαρύτητας των καταγγελιών που προστίθενται καθημερινά για την υπόθεση, ο κ. Πλιώτας απευθύνεται στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης με σκοπό τη «σε βάθος και με πληρότητα έρευνα» με τη διενέργεια όλων των αναγκαίων ενεργειών.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα πρέπει να εξεταστούν ενδελεχώς όλα τα «σκοτεινά» σημεία της υπόθεσης για το βιασμό της 24χρονης, με την ποινική ενδεχομένως αναβάθμιση της κατηγορίας, με βάση την οποία μπορούν να οδηγηθούν στη φυλακή οι δράστες του ομαδικού βιασμού που η 24χρονη καταγγέλλει .

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλιώτας αναφέρει στο έγγραφό του προς την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης » (…) παρακαλούμε για την εξάντληση των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελόμενων επιτάσσει».

Το οργανωμένο κύκλωμα και οι απειλές

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 24χρονης, που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, μίλησε ανοιχτά για τη δράση ενός οργανωμένου κυκλώματος με διασυνδέσεις στο εξωτερικό. Και δεν ήταν ο μόνος.

Πριν από λίγες ώρες θόρυβο προκάλεσε και η δήλωση του εργοδότη της 24χρονης ότι «δέχεται απειλές για τη ζωή της από ένα κύκλωμα».

Χαρακτηριστικά, ο Χρήστος Καραθανάσης ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις στο MEGA: «Φιλοξενείται αυτή τη στιγμή από κάποια άτομα γιατί αντιλαμβάνεστε ότι φοβάται, είναι ένα κύκλωμα της νύχτας, είναι ένα κύκλωμα που έχει μπλέξει, οι απειλές είναι πάρα πολλές και προσπαθεί και φυλάγεται. Το να προστατεύσει τον εαυτό της, έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Δεν είναι μόνη της, καθημερινά γίνεται μια συσπείρωση δίπλα της, δεν είναι μόνη της».

Η υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη «κρύβει» πολλές συνιστώσες, τη στιγμή που έχει ανοίξει ο δρόμος των ερευνών ώστε να φτάσουν οι Αρχές στο κύκλωμα μαστροπείας που φέρεται να βρίσκεται πίσω από την κακοποίηση της 24χρονης.

Μάλιστα, η υπόθεση φαίνεται να βγαίνει και εκτός ελληνικών συνόρων, αφού – σύμφωνα με πληροφορίες – γραφείο δημοσίων σχέσεων, με έδρα την Αθήνα, που φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στο κύκλωμα πορνείας και να συνεργαζόταν στενά με παράγοντες της νύχτας και ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, είχε «απλώσει» τα πλοκάμια του από τη Μύκονο μέχρι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μετά τις δημόσιες καταγγελίες του δικηγόρου της 24χρονης ο οποίος μίλησε για άτομα που αναζητούνται από τις Αρχές και είχαν στόχο τον εντοπισμό νεαρών γυναικών, τις οποίες εξωθούσαν στην πορνεία και τις διοχέτευαν σε ύποπτα πάρτι.

Από την εισαγγελία της Θεσσαλονίκης πάντως, έγινε γνωστό ότι το θύμα, το οποίο έκανε την καταγγελία, δεν ανήκε στις κοπέλες που είχαν ενταχθεί στο κύκλωμα. Ωστόσο, υπάρχουν άλλες περιπτώσεις που εξετάζονται και στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει ιδιοκτήτης γραφείου δημοσίων σχέσεων από την Αθήνα, στην ατζέντα του οποίου περιλαμβάνονται και μεγάλα ονόματα από τον χώρο του θεάματος και του μόντελινγκ.

Ο συνήγορος της 24χρονης κοπέλας, Θανάσης Ζιώγας, έδωσε το στίγμα και προανήγγειλε πως θα υπάρξουν και νέες αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση. «Έχω ακούσει ότι υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες που θα βγουν. Για άλλα περιστατικά που σημειώθηκαν από τους ίδιους. Όχι την ίδια νύχτα», επισήμανε ο κ. Ζιώγας.

Οι Αρχές εξετάζουν, έτσι, το ενδεχόμενο πιθανής σύνδεσης ατόμων που εργάζονται σε νυχτερινά κέντρα ή είναι οι ίδιοι ιδιοκτήτες και που έχουν σχέση με το συγκεκριμένο γραφείο δημοσίων σχέσεων από την Αθήνα.

Δράση εκτός συνόρων

Το γραφείο δημοσίων σχέσεων, σύμφωνα με το protothema.gr, φέρεται να διαθέτει μεγάλο πελατολόγιο με γνωστούς επιχειρηματίες. Δραστηριοποιείται, δε, ακόμα και στις αραβικές χώρες, ειδικότερα δρα κυρίως στο τρίγωνο Αθήνα- Ντουμπάι- Μύκονο, στη Θεσσαλονίκη όπως και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το φερόμενο ως κύκλωμα μαστροπείας χρησιμοποιεί μακροχρόνια μισθωμένες σουίτες, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή «πάρτι» όπου συμμετέχουν επιφανείς προσωπικότητες ενώ γίνεται και χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Προκαταρκτική εξέταση

Να σημειωθεί ότι τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε τη Δευτέρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο εισαγγελέας με ξεχωριστή προκαταρκτική εξέταση ζητά να διερευνηθούν οι καταγγελίες για κύκλωμα μαστροπείας με εμπλοκή γνωστών προσώπων και επιχειρηματιών. Η εισαγγελική έρευνα γίνεται με βάση όσα κατέθεσε η καταγγέλουσα στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Αντίγραφο της κατάθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, κατά τη διάρκεια του πρωτοχρονιάτικου πάρτι, στη σουίτα του ξενοδοχείου υπήρχαν και άλλες εκδιδόμενες καλλίγραμμες γυναίκες, νεαρής ηλικίας. Η ίδια η καταγγέλουσα δεν ανήκει στις κοπέλες που έκαναν αυτή τη δουλειά.

Ερευνάται αν εμπλεκόμενοι είχαν ως στόχο την αναζήτηση νεαρών γυναικών, τις οποίες εξωθούσαν στην πορνεία και τις διοχέτευαν σε τέτοιου είδους πάρτι.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...