Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Βόλος: Η αρνήτρια μητέρα που έκοψε το σχολείο στην 11χρονη κόρη της μιλάει για όλα

Ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου βρέθηκε χθες (19-01-2022) η 32χρονη Βολιώτισσα η οποία δεν έστελνε την 11χρονη κόρη της στο σχολείο. Σε δηλώσεις της ανέφερε: «Δεν έστειλα τα παιδιά μου στο σχολείο γιατί υπάρχουν πολλά κρούσματα. Σήμερα πήρα το παιδί στο σχολείο και με πήραν τηλέφωνο και με ενημέρωσαν ότι για να κάνει το παιδί μάθημα πρέπει να κάνει self test αλλιώς θα το βάλουν στην απομόνωση.»

«Πλέον θα στέλνω τα παιδιά μου στο σχολείο υπό τον φόβο του κορονοϊού και υπό τον φόβο κάποιας καταδίκης. Για το παιδί μου θα μπω και μέσα αρκεί να το προστατεύσω. Πάνω από το πτώμα μου θα πάρουν το παιδί μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την πλευρά του ο πατέρας της 11χρονης ανέφερε: «Eμείς πηγαίναμε το παιδί στο σχολείο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου και μόλις εμφανίστηκαν κάποια κρούσματα στη τάξη, το πήραμε. Δεν ξέρω γιατί το παιδί έχασε τη χρονιά. Φοβόμαστε τον κορονοϊό γι΄αυτό δεν τα στέλναμε, έχουν νοσήσει και δικοί μας άνθρωποι», ενώ ανέφερε ότι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο λόγω φόβου.

Σχετικά με την υπόθεση μίλησε και η θεία της 11χρονης, η οποία τόνισε ότι η αδερφή της δεν είναι αρνήτρια ενώ οι γονείς φοβούνται να στείλουν το παιδί στο σχολείο γιατί φοβούνται, καθώς μένουν με τους ηλικωμένους γονείς τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε στην κατηγορούμενη ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή 3ετίας και συμβολική χρηματική ποινή 20 ημερήσιων μονάδων προς 1 ευρώ που δεν μερίμνησε για την υποχρεωτική φοίτηση της κόρης της. Νωρίτερα ο εισαγγελέας έδρας Βάϊος Παπαϊωάννου, ζήτησε από το δικαστήριο την ενοχή της και την επιβολή παραδειγματικής τιμωρίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ