Κοινωνία

Ηράκλειο: Μέσα στην εβδομάδα oι ποινικές διαδικασίες εναντίον των αρνητών γονέων

Ταχύτατα κινούνται οι διαδικασίες από την Εισαγγελία Ηρακλείου αναφορικά με τους μαθητές που απουσιάζουν από τα σχολεία τους, λόγω άρνησης των γονιών τους για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ, της χρήσης μάσκας κ.α.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου Θανάσης Γαλήνας, επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά, στέλνει αυστηρό μήνυμα στους αρνητές γονείς και ήδη έχει δώσει παραγγελία στους 3 εισαγγελείς και αντιεισαγγελείς ανηλίκων να κινηθούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις επαφές τους με τους γονείς, προκειμένου να ζητήσουν εξηγήσεις και να ενημερωθούν για τους λόγους για τους οποίους δεν στέλνουν α παιδιά τους στο σχολείο.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων θα εξετάσουν το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν και διαβιούν τα παιδιά.
Η εξέταση των υποθέσεων των 25 μαθητών θα πρέπει, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, να έχει ολοκληρωθεί από τους αρμόδιους εισαγγελείς μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Για όσες περιπτώσεις κρίνεται ότι θα πρέπει να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, οι φάκελοι θα προωθηθούν στο γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας. Πρόθεση του κ. Γαλήνα είναι, εντός της ερχόμενης εβδομάδας να κινηθούν οι ποινικές διαδικασίες για όσες περιπτώσεις κριθεί ότι εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ