Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Γίνεται χαμός στο Φυλάκιο Έβρου! Δακρυγόνα απ’ την Αστυνομία και κατά ηλικιωμένων, γυναικών, έξω απ’ την δομή μεταναστών (Βίντεο)

Σύμφωνα με το Evros-news.gr, με νέα δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, οι κάτοικοι του Έβρου αλλά και από περιοχές της βόρειας Ελλάδας, απαίτησαν και σήμερα να σταματήσει η κατασκευή της νέας δομής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Ηλικιωμένοι και γυναίκες κάθε ηλικίας, ήταν μεταξύ των εκατοντάδων που συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν σήμερα και δέχθηκαν τα δακρυγόνα και τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης που έριξε η Αστυνομία, για να προστατεύσει την δομή λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας.

Οι φωτογραφίες και το ΒΙΝΤΕΟ είναι χαρακτηριστικά και δείχνουν ότι ακόμα και αν υπήρξαν κάποιοι θερμόαιμοι που προκάλεσαν, οι αστυνομικές δυνάμεις υπό την καθοδήγηση και τις εντολές του Αστυνομικού Διευθυντή Ορεστιάδας Χαράλαμπου Ελευθεριάδη, δεν είναι δυνατόν να πετούν χημικά αδιακρίτως. Κυρίως στους ντόπιους Εβρίτες, οι οποίοι τον Μάρτιο του 2020 ήταν δίπλα τους και στήριζαν τις προσπάθειες τους να αποτρέψουν την εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών από την Τουρκία.

Πολλές εκατοντάδες κάτοικοι, ανάμεσα τους και Εθνοφύλακες, αγρότες που πιο οργανωμένα έδωσαν το παρόν, έχοντας μπροστάρη και πάλι τον αγωνιστή Πρόεδρο του Φυλακίου Χρήστο Τυρμπάκη, έφτασαν μπροστά στα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, όπου είχαν τοποθετηθεί κλούβες των ΜΑΤ στην είσοδο των δομών και περισσότερες δυνάμεις των ΜΑΤ σε σχέση με την Κυριακή.

Ο κ.Τυρμπάκης που μίλησε στους συγκεντρωμένους, λίγο πριν ψάλουν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο, αφού ευχαρίστησε από καρδιάς όλο τον κόσμο για την αμέριστη και συγκινητική συμπαράσταση, ενημέρωσε ότι πλέον τον αγώνα αναλαμβάνουν οι 29 Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ορεστιάδας, μαζί με αρκετούς από την περιοχή του Διδυμοτείχου. Η Επιτροπή τους αναλαμβάνει πλέον τον αγώνα και την οργάνωση των αντιδράσεων.

Ο Πρόεδρος του Φυλακίου ζήτησε, όπως και όλοι οι εκατοντάδες διαμαρτυρόμενοι, να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής της νέας δομής για κάποιες ημέρες, προκειμένου να έρθει κάποιος εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και να δεσμευθεί ότι δεν θα αυξηθεί ο αριθμός των λαθρομεταναστών, με τη νέα δομή.

Δυστυχώς ο χειρισμός από την Ελληνική Αστυνομία των τελευταίων γεγονότων που συμβαίνουν στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, έξω απ’ τα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ φιλοξενίας λαθρομεταναστών, με αφορμή την έναρξη των έργων κατασκευής νέας δομής απέναντι απ’ τις υπάρχουσες, είναι απαράδεκτος. Από την διπλή σύλληψη του αγωνιστή Προέδρου του Φυλακίου Χρήστου Τυρμπάκη την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, την δεύτερη φορά μάλιστα με αρκετούς Ασφαλίτες να πέφτουν πάνω του και να τον συλλαμβάνουν επειδή απλά μετέδιδε τις εργασίες της μπουλντόζας και να τον οδηγούν στην Ορεστιάδα και μετά στον Εισαγγελέα. Αυτό προκάλεσε και την πρώτη, αυθόρμητη, τεράστια συγκέντρωση της περασμένης Κυριακής.

Τόσο ο Αστυνοιμικός Διευθυντής κ.Ελευθεριάδης, όσο και ο επόμενος προϊστάμενος του, ο Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ Πασχάλης Συριτούδης που κατάγεται μάλιστα από τον Έβρο και συγκεκριμένα από γειτονικό χωριό στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, κατόρθωσα, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να κάνουν ότι μπορούσαν ώστε να προκαλέσουν αγανάκτηση και οργή στους κατοίκους της περιοχής.  Ακόμα και αν ισχυριστεί κάποιος ότι εκτελούν διαταγές των ανωτέρων τους και αυτή είναι η δουλειά τους (αλλά και ελπίζουν να πάρουν προαγωγές στις επερχόμενες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ), όπως και των αστυνομικών των ΜΑΤ που πριν λίγο ανόητα άρχισαν να πετούν χημικά κατά πάντων, δεν την κάνουν σίγουρα καθόλου καλά. Γιατί φουντώνουν ακόμα περισσότερο τις αντιδράσεις των Εβριτών, με την φανερή απόφαση της Κυβέρνησης να καταστείλει και βίαια αν χρειαστεί τις δικαιολογημένες αντιδράσεις τους.

Κι άλλα βίντεο από το τοπικό e-evros.gr

ΣΕ ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Σύμφωνα με το Ράδιο Έβρος που επικαλείται μαρτυρίες κάποιοι παρευρισκόμενοι εκτόξευσαν πέτρες, μπουκάλια και καπνογόνο στα οχήματα της αστυνομίας. Τα ΜΑΤ ανταπέδωσαν με χημικά για να διαλυθεί η συγκέντρωση . Προσήχθησαν αρχικά δύο νεαροί, ενώ οι προσαγωγές συνεχίζονται.

Δήλωση Χρ. Τυρμπάκη: "Ουδεμία σχέση και ευθύνη έχουμε με αυτά που συμβαίνουν στη σημερινή διαδήλωση φορέων και οργανώσεων και καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας από τους πολίτες και την αστυνομία".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...