Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ορεστιάδα: Συγκεντρώνεται ήδη ο κόσμος στο Φυλάκιο για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Σύμφωνα με το Evros-news.gr, ήδη στο χωριό έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, το οποίο διακινήθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την επισήμανση ότι εάν δεν υπάρξει άμεσα δυναμική αντίδραση, “μετά από λίγες ημέρες θα είναι αργά”.

Εν τω μεταξύ, αφού πέρσσαν ήδη πολλές ημέρες, αύριο στις 7 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των 29 προέδρων των ισάριθμων τοπικών κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας, με σκοπό να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις και να κατατεθούν προτάσεις για ενδεχόμενες κινητοποιήσεις που θα οργανώσουν οι αιρετοί εκπρόσωποι των κοινοτήτων, κατά της επέκτασης των δομών στο Φυλάκιο. Επίσης θα οριστεί επιτροπή που θα αναλάβει συντονιστικό ρόλο στις ενέργειες που θα αποφασιστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αναμένεται να παραβρεθούν και πρόεδροι κοινοτήτων του δήμου Διδυμοτείχου.

* Εν τω μεταξύ, εχθές (17/01) η Ανεξάρτητη Επιτροπή Αγώνα κατά της Επέκτασης των δομών του Φυλακίου (ΕΑΚΥΤ) κατέθεσε επίσημα έγγραφο αίτημα για την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, με μοναδικό θέμα τις τελευταίες εξελίξεις και την έναρξη των εργασιών σε έκταση δίπλα στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το έγγραφο απευθύνεται στους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων και κοινοποιείται στον δήμαρχο Ορεστιάδας και στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Η Επιτροπή σημειώνει ότι “ενώ ο δήμος έχει πάρει απόφαση κατά της επέκτασης, δεν έχει εκφράσει μέχρι τώρα καμία αντίθεση και δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για να την εμποδίσει”. Καλεί δε όλους τους δημοτικούς συμβούλους “να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε αυτή την κρίσιμη για το μέλλον το τόπου χρονική στιγμή” και να “καταθέσουν πρόταση για άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου”. Καταλήγοντας, υπό μορφή υστερόγραφου, υποστηρίζει ότι “μετά τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν, δεν υπάρχει αμφισβήτηση ότι έχουμε να κάνουμε με έναν αναξιόπιστο υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, που δε διστάζει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να πετύχει τα καταστροφικά για την περιοχή σχέδια”, και το δημοτικό συμβούλιο, με τις αποφάσεις του, “θα πρέπει να απαντήσει σε έναν τέτοιο υπουργό”.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ