Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Το θύμα αναγνώρισε τον δεύτερο άνδρα

Την περασμένη εβδομάδα η 24χρονη με μία κατάθεσή της στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης που χειρίζεται την υπόθεση κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της από τρία συνολικά άτομα.

Πλέον αναγνώρισε και το δεύτερο πρόσωπο, τον αδερφό του πρώτου κατηγορουμένου ηλικίας 25 ετών, επίσης γνωστό επιχειρηματία στην Αθήνα, ενώ αναμένεται να ταυτοποιηθεί ο τρίτος άνδρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως σας ενημέρωσε το Πενταπόσταγμα χθες, σε διερεύνηση εις βάθος προχωρά η Δικαιοσύνη αναφορικά με την υπόθεση της 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη, μετά τα όσα είδαν το φως για το πάρτι, στο οποίο η ίδια παρευρέθηκε -κατόπιν πρόσκλησης- την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, με αποτέλεσμα τον βιασμό της.

Της δικαστικής έρευνας προΐσταται ο επικεφαλής της Εισαγγελίας, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ενώ έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για τη διερεύνηση κυκλώματος μαστροπείας. Οι Αρχές καλούνται τώρα να ξετυλίξουν όλο το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης, ώστε να εντοπιστούν όσοι εξωθούσαν γυναίκες στην πορνεία, αλλά και τις διοχέτευαν σε αντίστοιχα πάρτι στην πόλη.

Στο κύκλωμα μαστροπείας, το οποίο δρούσε στη Θεσσαλονίκη, φέρονται να μετέχουν άτομα που αναζητούνται από τις Αρχές, ενώ η κοπέλα, σύμφωνα με την Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης, δεν ανήκε στις κοπέλες που είχαν μπει στο κύκλωμα. Αντίθετα, για την υπόθεσή της συνεχίζονται η ανάκριση προς πάσα κατεύθυνση, όπως και οι αστυνομικές έρευνες, ενώ η δίωξη που έχει ασκηθεί αφορά σε «προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας χωρίς τη συναίνεση του θύματος».

Η 24χρονη την ώρα που ανέβαινε στο δωμάτιό της την πλησίασαν τρία άτομα και σε ήπιο τόνο την παρέσυραν  να μπει μέσα στο ασανσέρ. Το επόμενο που θυμάται είναι να ξυπνά μόνη της και γυμνή στο δωμάτιο 602 που ανήκει στον κατηγορούμενο. Μόνο που ο 27χρονος δεν ήταν στο δωμάτιο. Επικοινωνεί με το δικηγόρος της ο οποίος  ήταν εκτός Θεσσαλονίκης και εκείνος της λέει να πάει στο αστυνομικό τμήμα και να κάνει την καταγγελία.

Η κοπέλα από την πρώτη κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία δήλωσε ότι εκτιμά ότι της έριξαν κάτι στο ποτό, τη νάρκωσαν και τη βίασαν.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δείξουν αν όντως υπάρχει ουσία, αναφέρει το Newpost.gr. Οι αρχές όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις όταν καταγγέλλεται βιασμός πήραν ούρα και αίμα ενώ κατάσχεσαν το φόρεμα και το εσώρουχό της για να διαπιστωθεί γενετικό υλικό.

Από το περασμένο Σάββατο δημοσιεύματα και social media παίρνουν φωτιά. Η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διατάσσει προκαταρκτική  εξέταση για ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας και  ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας ζητά από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης ζητά να εποπτεύσει των ερευνών αναφέροντας χαρακτηριστικά «όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων  επιτάσσει».

Η υπόθεση του βιασμού που καταγγέλλεται υπάρχουν υποψίες ότι συνδέεται με ένα κύκλωμα μαστροπείας με θύματα νεαρές και ανυποψίαστες γυναίκες που της παρασύρουν επιτήδειοι σε πάρτι σε ξενοδοχεία της πόλης. Οι κάμερες από το κλειστό κύκλωμα που διαθέτει το ξενοδοχείο βρίσκονται στη διάθεση των αρχών. Όπως και ποιος έκλεισε το δωμάτιο 401 που γινόταν το πάρτι

Ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση των μέτρων για τη διάδοση ασθενειών. Η υπόθεση δεν έχει κλείσει και η ανακρίτρια περιμένει απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα.

Η 24χρονη προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ, παρακολουθούμενη από ψυχολόγο, ενώ στο πλευρό της είναι τα συγγενικά της πρόσωπα, φίλοι αλλά και συνάδελφοι. Στο πλευρό της και οι κάτοικοι στο Λαγκαδά εκεί όπου μένει το κορίτσι. Από την πλευρά του ο 27χρονος που έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικό όρο αρνείται το βιασμό και υποστηρίζει ότι η ερωτική συνεύρεση έγινε με τη συναίνεσή της.

Η πρόσκληση στο πάρτι

Για το λόγο αυτό, η κοπέλα δέχτηκε καλοπροαίρετα την πρόσκληση να συμμετάσχει στο Πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε ξενοδοχείο της πόλης, όπου μετέβη με μία φίλη της, ενώ εκεί οι δύο κοπέλες συνάντησαν και μια ακόμη γνωστή τους. Σύμφωνα με το συνήγορο του θύματος, κάποια στιγμή οι κοπέλες θέλησαν να αποχωρήσουν και τότε η 24χρονη, καθώς ένιωθε ζαλάδα, προσπάθησε να εντοπίσει το αυτοκίνητό της, ενώ οι άλλες δύο κοπέλες είχαν αποχωρήσει μαζί. Καθώς όμως δεν έβρισκε το αυτοκίνητό της, τηλεφώνησε στο άτομο που την είχε προσκαλέσει στο πάρτι για τη βοηθήσει, ο οποίος και την μετέπεισε τελικά να επιστρέψει πίσω στο πάρτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κοπέλα, ωστόσο, δεν αισθανόταν καλά και για το λόγο αυτό προτίμησε να κλείσει ένα άλλο δωμάτιο στο ίδιο ξενοδοχείο και να κοιμηθεί, για να συνέλθει, αφού διαμένει -κατά τον συνήγορό της- σε «μακρινό χωριό» της Θεσσαλονίκης, οπότε δεν θα ήταν εύκολη η επιστροφή της.

Κατευθυνόμενη, ωστόσο, προς το δωμάτιό της στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου, έγινε αντιληπτή από τρεις άνδρες, οι οποίοι φέρονται να μετείχαν επίσης στο πάρτι, που της έκλεισαν το δρόμο και τη ρωτούσαν που πάει. Η κοπέλα τους εξήγησε ότι ήταν ζαλισμένη και πήγαινε να κοιμηθεί, ωστόσο οι τρεις άνδρες την παρέσυραν σε μια σουίτα. Ξυπνώντας η κοπέλα το επόμενο πρωί, βρέθηκε χωρίς εσώρουχο και σε ένα δωμάτιο που δεν γνώριζε.

Σταδιακά, «της έρχονται μνήμες» από το βιασμό της, συμπλήρωσε ο συνήγορός της, όπως το ότι οι δράστες ήταν τρία άτομα, παρότι η ίδια βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ έχει χάσει και τους δύο γονείς της. Η κοπέλα επικοινώνησε άμεσα με το δικηγόρο της, καθώς ήταν «βέβαιη πως βιάστηκε», ο οποίος και τη συμβούλευσε να καταγγείλει το περιστατικό στην Αστυνομία, όπως και έπραξε.

Μολονότι όταν μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα του Λευκού Πύργου, για να καταγγείλει το συμβάν και να καταθέσει μήνυση για βιασμό, η ίδια δε θυμόταν τα ονόματα των φερόμενων δραστών, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ένας από αυτούς είχε κάνει το «λάθος» να την καλέσει στο κινητό της τηλέφωνο. Έτσι, η νεαρή γυναίκα έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου του στους αστυνομικούς και εκείνοι προχώρησαν στην σύλληψη του επιχειρηματία, ο οποίος αφού κατέθεσε στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...