Κοινωνία

Τζώρτζης Μονογυιός: Η γυναίκα του έκανε το πρώτο της χειρουργείο

Εξακολουθούν να συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για το συγκλονιστικό τροχαίο δυστύχημα κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο Τζώρτζης Μονογυιός ο οποίος οδηγούσε τη μοιραία Ferrari. 

Από το αυτοκίνητο απεγκλωβίστηκε η σύζυγός του, Αθηνά Κοντοπάνου, η οποία μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Όπως μετέδωσε το Star, η σύζυγος του Τζώρτζη Μονογυιού έκανε το Σάββατο 15 Ιανουαρίου το πρώτο της χειρουργείο, φέρει πολλαπλά τραύματα στα πόδια καθώς και ένα αιμάτωμα στον πνεύμονα όμως έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες άτομο από το συγγενικό της περιβάλλον αναφέρει πως δεν έχει πληροφορηθεί ακόμα τον θάνατο του συζύγου της καθώς οι γιατροί κρίνουν σκόπιμο πως πρώτα πρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας της.

Τζώρτζης Μονογυιός: Τα στοιχεία που αποκαλύπτει το τιμόνι

Τα πρώτα στοιχεία αναφορικά με τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος με τη Ferrari, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο Τζώρτζης Μονογυιός, «φέρνει στο φως» η πρώτη πραγματογνωμοσύνη.

Οι ειδικοί που καλούνται να δώσουν απαντήσεις στο ερώτημα του γιατί το μοιραίο super car βγήκε από την πορεία του και τυλίχθηκε αμέσως μετά την πρόσκρουση στις φλόγες φαίνεται να εκτιμούν πως το τιμόνι του αυτοκινήτου δίνει σημαντικά στοιχεία που ενδεχομένως εξηγούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος.

Το συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου έχει πέντε θέσεις λειτουργίας στο δεξί μέρος του τιμονιού που παραπέμπει μάλιστα το τιμόνι της formula 1 αναφέρουν οι ειδικοί οι οποίοι μίλησαν σε δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

H τέταρτη και Πέμπτη θέση αφορά το traction control system, δηλαδή το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης ενώ η Πέμπτη σχετίζεται με το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας, το γνωστό ESP.

Τα πρώτα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης υπογραμμίζουν ενδείξεις απενεργοποίησης του συστήματος ευστάθειας (ESP) ή ακόμη και μη γνώσης για την ενεργοποίησης του, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι ο άτυχος οδηγός το οδηγούσε για πρώτη φορά.

Η μη λειτουργία του ESP είχε ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να υπερστρέψει σε ένα απότομο πάτημα του γκαζιού.

Ο δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας, βγήκε σε τηλεφωνική σύνδεση στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι για να μιλήσει για το τραγικό γεγονός: «Αγωνιούν γιατί η γυναίκα του δε γνωρίζει τι έχει συμβεί, προβληματίζονται για το πώς θα την ενημερώσουν, και για το πώς θα διαχειριστούν τα δύο του παιδιά την απώλεια… Εκείνο που θα απασχολήσει την οικογένεια θα πρέπει να είναι ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε…. Αν είναι εκείνοι που του παρέδωσαν το αυτοκίνητο, η περιφέρεια Αττικής που δεν έχει βάλει κιγκλιδώματα, και αν εμπλέκεται κάποιος άλλος γιατί είναι ένα σημείο που έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι» σημείωσε ο κ. Κούγιας.

«Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, πολύ αξιόπιστοι, που λένε ότι το αυτοκίνητο δεν πήγαινε με ταχύτητα μεγαλύτερη των 75χλμ. Το αυτοκίνητο αυτό ήταν το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο που υπάρχει. Ο δε οδηγός του είχε τεράστια εμπειρία… Χωρίς να κάνουμε σενάρια είναι κάποιες παρατηρήσεις» κατέληξε ο Αλέξης Κούγιας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ