Κοινωνία

Αποτροπιασμός από βίντεο με κακοποίηση παιδιού ΑμεΑ σε ίδρυμα

Πρόκειται για 27χρονο φυσικοθεραπευτή παιδιών με αυτισμό, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega που φέρνει στο «φως» και το συγκλονιστικό βίντεο, στο οποίο ο άνδρας φαίνεται να πιάνει από τους ώμους 10χρονο παιδί και αφού του λέει κάτι, να το ξαπλώνει με τη βία στο πάτωμα.

Το παιδί φαίνεται παγωμένο και στη θέση που του υπέδειξε ο 27χρονος, ο οποίος έπειτα με το δεξί του πόδι παραμερίζει ένα όργανο γυμναστικής στο πάτωμα και τότε, ρίχνει κλωτσιά στο πρόσωπο του παιδιού.

Ο φυσικοθεραπευτής τον ξαπλώνει μπρούμυτα και φαίνεται να στέκεται από πάνω του και τον ακινητοποιεί. Το παιδί μάταια προσπαθεί να ξεφύγει. Ο 27χρονος τού κρατά το κεφάλι με δύναμη και μετά τον ξανασπρώχνει με φόρα μέχρι ο 10χρονος να συρθεί στο πάτωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα αυτά μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων παιδιών στην αίθουσα, αλλά και δύο γυναικών, συναδέλφων του 27χρονου.

Σημειώνεται πως το περιστατικό έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε χθες στην Εισαγγελία Ανηλίκων η διευθύντρια του Κέντρου, η οποία προσκόμισε βίντεο που δείχνει τον άνδρα να χτυπά και να κλωτσά στο πρόσωπο το παιδί.

Εισαγγελική παρέμβαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διέταξαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές μετά την αποκάλυψη του βάναυσου περιστατικού που σημειώθηκε το 2019.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το dikastiko.gr, προκαταρτική έρευνα μετά από σχετική καταγγελία διενεργεί η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Η εντολή για έρευνα δόθηκε από την Εισαγγελία Ανηλίκων, με αφορμή τη βάναυση κακοποίηση του ανήλικου παιδιού σε Κέντρο με αυτιστικά παιδιά, από εργαζόμενο φυσικοθεραπευτή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...