Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε λάθος άνθρωπο για την υπόθεση δολοφονίας Ρώσου αρχιμαφιόζο

Τον λάθος άνθρωπο φαίνεται πως έπιασε η αστυνομία στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης για εμπλοκή στη δολοφονία του Ρώσου μαφιόζου εκτελεστή Αλεξάντερ Βικτόροβιτς Σολόνικ και της 19χρονης, τότε, συντρόφου του Σβετλάνας Κότοβα.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός Έλληνα ομογενή με καταγωγή από τη Γεωργία, ως ηθικού αυτουργού των δολοφονιών, όπως φαίνεται, όμως, πρόκειται για λάθος σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik.

Ο 48χρονος κρατούμενος δεν έχει σχέση με την υπόθεση αυτή, αλλά φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο άνδρας συνελήφθη τη Δευτέρα και μετά τη μεταφορά του στην εισαγγελία, οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό.

Σημειώνεται πως διέμενε στην Κύπρο και υπήρχε ένταλμα σε βάρος του από το 2005.

 

Η δολοφονία του Ρώσου αρχιμαφιόζου

Ο Αλεξάντερ Βικτόροβιτς Σολόνικ ήταν ένας από τους πλέον καταζητούμενος μαφιόζους-εκτελεστές «συμβολαίων θανάτου» και είχε εντοπιστεί νεκρός τον Φεβρουάριο του 1997, στη Βαρυμπόμπη.

Ο δράστης, κατά τις πληροφορίες που υπάρχουν, τον είχε στραγγαλίσει με σχοινί και εγκατέλειψε το πτώμα του μέσα σε θάμνους.

Μετά από μερικούς μήνες, τον Μάιο της ίδια χρονιάς, εντοπίστηκε νεκρή και η 19χρονη Σβετλάνα Κότοβα, η οποία εργαζόταν ως φωτομοντέλο και είχε σχέση με τον Σολόνικ. Το πτώμα της βρέθηκε σε βίλα που νοίκιαζε ο σύντροφός της στο Λαγονήσι.

Στη δική της περίπτωση, η υπόθεση ήταν ακόμη πιο φριχτή καθώς είχε τεμαχιστεί και τα μέλη της εντοπίστηκαν θαμμένα σε βάθος ενός μέτρου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ