Κοινωνία

Αυγή: Σήμερα οι αποφάσεις στο ΣΥΡΙΖΑ για την τύχη της εφημερίδας – Σενάρια για «στοχευμένες απολύσεις»

Ο γενικός διευθυντής των μέσων ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αρβανίτης και το μέλος του ΔΣ της εφημερίδας Γιάννης Δρόσος θα ενημερώσουν τα στελέχη του κόμματος με στοιχεία και αριθμούς για το που βρίσκεται σήμερα η εφημερίδα ενώ αναμένεται να καταθέσουν και εναλλακτικές προτάσεις για την σωτηρία του ιστορικού φύλλου της αριστεράς.

Όπως λένε στελέχη της Κουμουνδούρου στην σημερινή συνεδρίαση η ηγετική ομάδα του κόμματος θα κληθεί να εξετάσει και να πάρει τις δύσκολες αλλά αναγκαίες εκείνες αποφάσεις, -όπως είναι ακόμα και  το ενδεχόμενο προσωρινής αναστολής έκδοσης του καθημερινού φύλλου, -προκειμένου να διασφαλίσουν, ότι η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς όχι μόνο δεν θα κλείσει, αλλά θα ενισχύσει την παρουσία της τόσο διαδικτυακά, όσο και στο Κυριακάτικο φύλλο της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι απόψεις για τη συνέχεια της Αυγής

Οι πληροφορίες λένε ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση ακούστηκαν πολλές προτάσεις η πλειοψηφία ωστόσο υποστηρίζει ότι θα πρέπει να γίνουν δραστικές ενέργειες για την οικονομική εξυγίανση του συγκροτήματος.  Σε γενικές γραμμές ο προβληματισμός των στελεχών ήταν κοινός αν και κάποιοι εμφανίστηκαν να είναι πιο επιφυλακτικοί στο ενδεχόμενο αναστολής του καθημερινού φύλου.  

Όλοι δε συμφώνησαν ότι «στο δυστοπικό μιντιακό περιβάλλον που έχει εγκαθιδρύσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, δεν είναι μόνο ζήτημα ιστορικότητας, αλλά και Δημοκρατίας να διατηρηθεί η φωνή της Αυγής.»

Από την στιγμή ωστόσο που το πρόγραμμα εθελουσίας δεν προχώρησε (προέβλεπε 28 μισθούς και αποπληρωμή όλων των παλαιότερων υποχρεώσεων για όσους ενταχθούν) τα πράγματα φαίνεται ότι δυσκολεύουν ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους.

Και αυτό γιατί στο πρόγραμμα εθελουσίας  ζήτησαν να ενταχθούν μόλις 14 εργαζόμενοι, γεγονός που δεν μπορεί να διασφαλίσει την απαιτούμενη οικονομική εξυγίανση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στοχευμένες απολύσεις

Φυσικά μέχρι και αυτή την στιγμή υπάρχει το σενάριο για αναδιάρθρωση της εφημερίδας σε επίπεδο προσωπικού ακόμα και κάποιες στοχευμένες απολύσεις στην περίπτωση που επικρατήσει η άποψη ότι θα πρέπει να διασωθεί και το καθημερινό φύλλο.  

Σύμφωνα με τα στελέχη της Κουμουνδούρου η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στην συζήτηση ακόμα και το κλείσιμο του καθημερινού φύλου καθώς εδώ και χρόνια προσπαθεί  να εξυγιάνει την οικονομική κατάσταση της Αυγής, η οποία μαζί με το ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» απορροφά το 72% της κρατικής χρηματοδότησης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

«Ήδη από το 2018 οι εκθέσεις των ορκωτών λογιστών υπογραμμίζουν πως επί της ουσίας και δεδομένης τη κρίση του Τύπου, η Αυγή έχει οικονομικά χρεοκοπήσει και καταφέρνει να συνεχίζει την έκδοσή της μόνο και μόνο από την ισχυρή χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ» λένε.

Η Αυγή συγκεκριμένα απορροφά 2 εκατ. ευρώ ετησίως, την ώρα που τα διαφημιστικά έσοδα διαρκώς μειώνονται, ενώ τα τελευταία δυο χρόνια της πανδημίας τα πράγματα έγιναν χειρότερα.

Παράλληλα, οι μεγάλες ανατιμήσεις στο χαρτί που τίθενται σε ισχύ με το νέο έτος, επιδεινώνουν έτι περαιτέρω την οικονομική κατάσταση. Η πτώση των εσόδων του Μέσου και η αδυναμία περαιτέρω χρηματοδότησης από το κομματικό ταμείο, εκ των πραγμάτων οδηγούν στην δύσκολη αλλά αδήριτη ανάγκη να μειωθεί το κόστος λειτουργίας της Αυγής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα "γάντια"! Κατέρριψαν MiG-29 & Su-24- Ισοπέδωσαν τον σταθμό ραντάρ των S-300- Ουκρανοί: Καταστρέψαμε ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκατ. (Βίντεο)

Ουκρανός Υπουργός Αμύνης: Βρήκαμε τον τρόπο και καταστρέφουμε τα ιρανικά drones, μεγάλη επιτυχία! Καντίροφ: Επελαύνουμε...
Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...