Κοινωνία

Κούλογλου: Xαμένη θρησκευτική ελευθερία βλέπει ο ευρωβουλευτής του Σύριζα

Ανέφερε ότι, ένα νέο περιστατικό περιορισμού της ελευθερίας έκφρασης και παραβίασης της θρησκευτικής ελευθερίας σημειώθηκε στην Ελλάδα, όπου ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής στο London School of Economics and Political Science και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς όσον αφορά την καταπολέμηση της πανδημίας, ανέβασε στο Facebook μια αθώα σατιρική γελοιογραφία σχετική με τη γέννηση του Ιησού σε μια προσπάθεια προαγωγής του εμβολιασμού.

Ισχυρίσθηκε ότι, την γελοιογραφία καταδίκασαν η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, μέλη του κυβερνώντος κόμματος και η Υπουργός Παιδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον Έλληνα ευρωβουλευτή, η υπόθεση έλαβε διαστάσεις που θυμίζουν την εκστρατεία των φανατικών ισλαμιστών εναντίον των σατιρικών γελοιογραφιών του Charlie Hebdo, συμπληρώνοντας ότι ο κ. Μόσιαλος αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Ρωτάει δε την Κομισιόν αν ανησυχεί για την παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας στην Ελλάδα και με ποιους τρόπους προτίθεται να προστατεύσει τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και τις κοινές αξίες από τις σκοταδιστικές επιθέσεις που πραγματοποιούνται σε κράτος μέλος, ακόμη και από κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η απάντηση της Κομισιόν αναμένεται ότι θα βάλλει «πάγο», στις καταγγελίες του Έλληνα ευρωβουλευτή, κάτι που δεν θα συμβεί για πρώτη φορά.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης