Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: "Λάθος ότι η Όμικρον δεν δίνει βαριές νοσηλείες"

Ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο OPEN, τόνισε ότι «είναι λάθος να λέμε ότι η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού δεν δίνει βαριές νοσηλείες». Μάλιστα, επισήμανε ότι η όποια πίεση προκληθεί από τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων θα οφείλεται μόνο σε ανεμβολίαστους πολίτες και τόνισε ότι αυτοί πρέπει να είναι ο στόχος των όποιων περιοριστικών μέτρων προκειμένου και οι εκείνοι να προστατευτούν αλλά και να μην ξεπεράσει τα όριά του το ΕΣΥ.

Παράλληλα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας τάχθηκε υπέρ του να εφαρμοστεί ένα σκληρό lockdown μόνο για μη εμβολιασμένους γιατί αυτοί είναι που κινδυνεύουν. «Βεβαίως ο καλύτερος τρόπος είναι να πειστούν ή να οδηγηθούν στο να εμβολιαστούν», τόνισε ο καθηγητής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για το γεγονός ότι το 70% των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία οφείλεται στην Όμικρον, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα στην καθιερωμένη ενημέρωση, ο καθηγητής επεσήμανε ότι «είναι προφανές πως η Όμικρον θα φέρει και αύξηση των νοσηλειών αλλά και των θανάτων, αλλά ποιοι θα το προκαλέσουν αυτό; Οι ανεμβολίαστοι».

Ακόμη, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία με Όμικον είναι μη εμβολιασμένοι.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...