Κοινωνία

67χρονη γυναίκα αρχηγός καρτέλ ναρκωτικών στην Αθήνα

Διακινούσε κοκαϊνη, κάνναβη και χάπια σε όλη την Αθήνα -  Συνελήφθησαν 4 άτομα  -

Καρτέλ ναρκωτικών με αρχηγό γυναίκα που διακινούσε κοκαίνη, κάνναβη και χάπια σε όλη την Αθήνα εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος. Συνελήφθησαν 4 άτομα, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 17.200,40€, κοκαΐνη 156,16 γραμμαρίων, κάνναβη, συνολικού βάρους 1.072,40 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας, υλικά για συσκευασία ναρκωτικών ουσιών, εννέα κινητά τηλέφωνα, τρεις κάμερες κλειστού κυκλώματος με καταγραφικό, ιδιόχειρες σημειώσεις, δύο επιχειρησιακά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τη δικογραφία “Η 67χρονη κατηγορούμενη είναι η αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος της ήταν να διευθύνει αυτήν. Συγκεκριμένα μεριμνούσε για την προμήθεια, αποθήκευση και πώληση των ναρκωτικών ουσιών είτε απευθείας σε αγοραστές είτε σε έτερα άτομα της οργάνωσης με σκοπό την μεταπώληση αυτών από τους ίδιους. Επιπλέον σημείωνε σε χαρτιά και τετράδιο τα εισπραχθέντα χρηματικά ποσά από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών. Δυο κατηγορούμενοι ήταν απλά μέλη της οργάνωσης, εις γνώση των οποίων η κατηγορούμενη προμηθεύονταν, αποθήκευε και πωλούσε τις ναρκωτικές ουσίες”.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, που αποκαλύπτει το protothema.gr όλα ξεκίνησαν πριν δυο εβδομάδες. “Tην 29-11-2021 την 21:30΄περίπου ώρα, αστυνομικοί , εντόπισαν αυτοκίνητο, μάρκας «Smart», σκούρου χρώματος, το οποίο κινούνταν ασκόπως στον χώρους στάθμευσης του καταστήματος στο εμπορικό πάρκο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση. Ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος ήταν νεαρής ηλικίας, μέτριου αναστήματος, αφού στάθμευσε αυτό, αποβιβάστηκε και συνάντησε τρεις άγνωστους πιθανόν αλλοδαπούς στο σημείο και τους παρέδωσε κάποιο αντικείμενο, πιθανόν φάκελο.

Στην συνέχεια οι τρεις άγνωστοι κινήθηκαν πεζοί προς παρακείμενη στάση λεωφορείου και ο οδηγός του οχήματος επιβιβάστηκε σε αυτό και αναχώρησε με κατεύθυνση τη Λ. Βάρης - Κορωπίου. Έτεροι αστυνομικοί της υπηρεσίας μας, που κλήθηκαν από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς και μετέβηκαν σε σύντομο χρόνο στην στάση του λεωφορείου για να ελέγξουν τους τρεις πιθανόν αλλοδαπούς δεν κατάφεραν να εντοπίσουν αυτούς καθόσον ενδεχομένως είχαν επιβιβαστεί σε διερχόμενο λεωφορείο.

Στην ευρύτερη περιοχή του χώρου στάθμευσης του εμπορικού πάρκου έχει παρατηρηθεί ότι πραγματοποιούνται συναντήσεις ατόμων που εφοδιάζουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα υπό διακίνηση αλλοδαπούς και για το λόγο αυτό πραγματοποιούνται συχνές περιπολίες από την Υπηρεσία μας.

Το προαναφερθέν όχημα τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση λόγω όμως του ότι ήταν νύχτα και οι αστυνομικοί με το υπηρεσιακό όχημα βρίσκονταν αρκετά μέτρα πίσω από αυτό για να μην γίνουν αντιληπτοί, δεν κατάφεραν να εξακριβώσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του καθόσον πέραν των άλλων, η πινακίδα ήταν τοποθετημένη σε δυσδιάκριτο πλαίσιο. Την 22:00΄ ώρα της ιδίας, ο οδηγός του οχήματος στάθμευσε αυτό στην περιοχή της Γλυφάδας και έξω τριώροφης κατοικίας όπου συνάντησε άγνωστο άτομο νεαρής ηλικίας και αφού συνομίλησαν για ελάχιστο χρόνο αποχώρησε μέσω της Λ. Βουλιαγμένης με κατεύθυνση την Αθήνα αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα λόγω της ταχύτητας του οχήματος σε συνδυασμό με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούσαν, να καταστεί αδύνατη η συνέχιση της διακριτικής επιτήρησης.

Η ειδική ομάδα

“Από την Υπηρεσία μας θεωρώντας πιθανόν ότι στην παραπάνω διεύθυνση στην Γλυφάδα, κατασκευάζονται και παραδίδονται πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, συστάθηκε ειδική ομάδα και τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση η τριώροφη κατοικία που βρίσκεται στο σημείο από την 30-11-2021. Από την διακριτική επιτήρηση διαπιστώθηκε ότι την 19:35’ ώρα της 03-12-2021 όχημα που προσομοίαζε με το προαναφερθέν όχημα, στάθμευσε έξωθι της τριώροφης κατοικίας και ο οδηγός αυτού εισήλθε σε αυτήν και παρέμεινε για χρονικό διάστημα πέντε λεπτών περίπου, ενώ την 21:40’ ώρα της ιδίας, ο ίδιος οδηγός με το ίδιο όχημα επανήλθε στο σημείο όπου μετά από πεντάλεπτη επίσκεψη σε διαμέρισμα της τριώροφης κατοικίας, αποχώρησε με κατεύθυνση την Αθήνα.

Το εν λόγω όχημα, μάρκας SMART σκούρου χρώματος το οποίο φέρει ασημί ρίγα, έφερε πινακίδα με αριθμό κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. ιδιοκτησίας του (δ) κατηγορούμενου. Από την διακριτική επιτήρηση της τριώροφης κατοικίας από την 30-11-2021 έως και την 12-12-2021 διαπιστώθηκαν συχνές επισκέψεις ατόμων νεαρής ηλικίας οι οποίοι εισέρχονταν και παρέμεναν σε αυτήν για διάστημα ολίγων λεπτών (5-7 λεπτά) και στην συνέχεια αποχωρούσαν.

Τα άτομα που επισκέπτονται την τριώροφη κατοικία, μετέβαιναν εκεί με διάφορα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ταξί. Συγκεκριμένα επισκέπτονται διαμέρισμα β’ ορόφου ή διαμέρισμα ισογείου καθόσον όταν χτυπούσαν το κουδούνι που βρίσκεται στην είσοδο αυτής, στο μπαλκόνι β’ ορόφου εξερχόταν ξανθιά γυναίκα ηλικίας 60-70 ετών περίπου, η οποία αφού έκανε προεπισκόπηση του χώρου και έλεγχε οπτικά τον εξωτερικό χώρο της τριώροφης κατοικίας, στη συνέχεια άνοιγε την κεντρική είσοδο. Πολλές φορές οι επισκέπτες της τριώροφης κατοικίας εισέρχονταν στο διαμέρισμα ισογείου από παρακείμενη μπαλκονόπορτα όπου και πάλι παρέμεναν για πολύ λίγα λεπτά και στην συνέχεια αποχωρούσαν.

Την 11-12-2021 και την 17:00’ ώρα αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας μετέβησαν στην συμβολή των οδών στην Αθήνα και την 19:30’ ώρα εντόπισαν και πάλι το ανωτέρω όχημα στο σημείο. Ο οδηγός αυτού στάθμευσε εκεί για πέντε περίπου λεπτά και στη συνέχεια αποχώρησε ενώ τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση. Ο οδηγός του οχήματος ο οποίος είνια κατηγορούμενος, αναγνωρίστηκε αφού μετέβη στην περιοχή της Ν. Σμύρνης πλησίον της πλατείας συνάντησε άτομο νεαρής ηλικίας για περίπου 3 λεπτά και στην συνέχεια αποχώρησε με κατεύθυνση την περιοχή των Πετραλώνων όπου συνάντησε έτερο άτομο νεαρής ηλικίας.

Οι σύλληψεις

Την 22:30΄ ώρα της ιδίας ημέρας, ο ανωτέρω οδηγός κινούμενος επί της οδού Πειραιώς στάθμευσε αυτό και όταν αποβιβάστηκε, ακινητοποιήθηκε και προσήχθη στην Υπηρεσία μας. Σε γενόμενη σωματική έρευνα στην έδρα της Υπηρεσίας μας, ανευρέθηκαν εντός της τσέπης του παντελονιού του 1) το χρηματικό ποσό των χιλίων εξακοσίων ενενήντα (1.690€) ευρώ, 2) μία (1) αυτοσχέδια συσκευασία (φιξάκι) κοκαΐνης μεικτού συνολικού βάρους 0,75 γραμμαρίων 3) Ένα (1) κινητό τηλέφωνο μάρκας Apple Iphone 13 Pro, και εντός του εσώρουχού του, στην περιοχή των γεννητικών του οργάνων, επιμελώς κρυμμένη 4) μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία μεικτού συνολικού βάρους 8,66 γραμμαρίων, περιέχουσα δέκα (10) αυτοσχέδιες συσκευασίες (φιξάκια) κοκαΐνης. Κατόπιν έρευνας στο υπ’ αριθμόν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ανωτέρω, ανευρέθηκε μία (1) αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία περιέχουσα ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, μικτού συνολικού βάρους 2,77 γραμμαρίων.

Παρουσία εισαγγελέα και του κατηγορουμένου, διενεργήθηκε κατ’ οίκον έρευνα σε διαμέρισμα στην Αθήνα όπου ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1) Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα 2) Δύο (2) φορητά μέσα αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων τύπου usb-stick, 3) Μπλε πλαστική σακούλα περιέχουσα ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους εξήντα ενός (61) γραμμαρίων και 4) Ένα λευκό-μαύρο πλαστικό κουτί χειρουργικών μασκών μίας χρήσης το οποίο περιείχε ακατέργαστη ινδική κάνναβη, η οποία ποσότητα αφού τοποθετήθηκε σε νάιλον συσκευασία, είχε συνολικό μεικτό βάρος δέκα γραμμαρίων και επτά εκατοστά του γραμμαρίου (10,7).Την 13:00΄ ώρα της 12-12-2021 και ενώ η τριώροφη κατοικία επί της οδού, βρισκόταν υπό διακριτική επιτήρηση, εξήλθε από αυτήν πεζός ο ανωτέρω (β) κατηγορούμενος και του ενεργήθηκε αστυνομικός έλεγχος.

Σε γενόμενες ερωτήσεις αστυνομικών της Υπηρεσίας μας, δήλωσε ότι διαμένει σε διαμέρισμα β΄ ορόφου μαζί με την σύζυγό του κατηγορούμενη ενώ στο ισόγειο διαμένει ο γιος τους και αυτός κατηγορούμενος.

Διενεργήθηκε κατ’ οίκον έρευνα και κατασχέθηκαν: 1) το χρηματικό ποσό των χιλίων εφτακοσίων δεκαπέντε (1.715) ευρώ, 2) ένα (1) βάζο-ανθοδοχείο χρώματος λευκό πράσινο με βυσσινί άνθη, το οποίο περιείχε το συνολικό χρηματικό ποσό των δεκατριών χιλιάδων και πεντακοσίων (13.500) ευρώ, 3) ένα (1) διάφανο γυάλινο βάζο, οποίο περιείχε το συνολικό χρηματικό ποσό των διακοσίων ενενήντα πέντε ευρώ και σαράντα λεπτών (295,4) ευρώ, 4) μία (1) νάιλον διάφανη σακούλα, περιέχουσα ναρκωτική ουσία ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους ενός (1) κιλού και δεκατεσσάρων (14) γραμμαρίων, 5) ένα (1) γυάλινο διάφανο βάζο με μεταλλικό καπάκι, το οποίο περιείχε ναρκωτική ουσία ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους είκοσι εφτά (27) γραμμαρίων, 6) ένα (1) γυάλινο διάφανο βάζο με πλαστικό καπάκι, το οποίο περιείχε ναρκωτική ουσία ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους είκοσι εφτά (27) γραμμαρίων, 7) μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα ναρκωτική ουσία ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους ένα γραμμάριο και εξήντα τρία εκατοστά του γραμμαρίου (1,63 γραμμάρια), 8) μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα ναρκωτική ουσία κοκαΐνης, συνολικού μεικτού βάρους εκατόν τεσσάρων γραμμαρίων και ογδόντα εκατοστών του γραμμαρίου (104,8 γραμμάρια), σε μορφή βράχου, 9) μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα ναρκωτική ουσία κοκαΐνης, συνολικού μεικτού βάρους, τριάντα πέντε γραμμαρίων και εβδομήντα εκατοστών του γραμμαρίου (35,7 γραμμάρια), 10) μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα ναρκωτική ουσία κοκαΐνης, συνολικού μεικτού βάρους έξι γραμμαρίων και εικοσιπέντε εκατοστών του γραμμαρίου (6,25 γραμμάρια), 11) δεκαέξι (16) νάιλον συσκευασίες κενού περιεχομένου, κομμένες σε συγκεκριμένο μέγεθος, 12) ένα (1) ρολό διάφανης μεμβράνης τροφίμων, 13) μία (1) ζυγαριά ακριβείας, 14) μία (1) ατζέντα-τετράδιο σημειώσεων στις οποίες αναγράφονται χειρόγραφα ονόματα, χρηματικά ποσά, είδος ναρκωτικής ουσίας και ποσότητα αυτής, 15) πέντε (5) τεμάχια χάρτου στα οποία αναγράφονται χειρόγραφα ονόματα, αριθμοί τηλεφώνων, ημερομηνίες, χρηματικά ποσά και ποσότητες σε γραμμάρια, 16) ένα (1) μαχαίρι με μαύρη λαβή εντός καφέ δερμάτινης θήκης, συνολικού μήκους είκοσι εννέα (29) εκατοστών και μήκος λάμας αυτού δεκαοχτώ (18) εκατοστών, 17) τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Σε διαμέρισμα ενός ακόμη κατηγορούμενου κατασχέθηκαν: 1) τρεις (3) κάμερες ασφαλείας και 2) ένα (1) καταγραφικό από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Οι δύο εκ των καμερών ήταν τοποθετημένες και στραμμένες προς την κεντρική είσοδο της μπαλκονόπορτας και της εισόδου της τριώροφης κατοικίας, δηλαδή τις θύρες εισόδου όλων των εισερχόμενων ατόμων στην τριώροφη κατοικία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...