Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πέθανε ο Γιώργος Τράγκας μετά από πολυήμερη μάχη με τον κορονοϊό

Πέθανε ο Γιώργος Τράγκας. Ο γνωστός δημοσιογράφος δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή ΄τα ξημερώματα της Τρίτης στα 72 του χρόνια.

Όλα ξεκίνησαν στις 30 Νοεμβρίου, όταν ο Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ότι νοσεί με κορονοϊό. «Χορεύω τανγκό με τον COVID-19 που γελάει σαρδόνια με τα πρόστιμα του Μητσοτάκη», ανακοίνωνε το απόγευμα της Τρίτης ο δημοσιογράφος, ωστόσο τίποτα δεν προμήνυε όλα όσα θα ακολουθούσαν στη συνέχεια.

Λίγες ημέρες αργότερα, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για ραγδαία επιδείνωση της υγείας του, ενώ στις 9 Δεκεμβρίου έγινε γνωστό ότι διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» όπου νοσηλευόταν.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, υπέστη έμφραγμα και ακολούθησε πνευμονικό οίδημα με το οξυγόνο του να πέφτει στο 84, ενώ στη συνέχεια ανέβηκε στο 88-89. 

Τις επόμενες ημέρες, ο γνωστός δημοσιογράφος μπήκε στο μηχάνημα τεχνητού νεφρού καθώς επιδεινώθηκε και η νεφρική του λειτουργία και τελικά δεν άντεξε με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Σωτηρία» για τον θάνατό του:

«Κατέληξε σήμερα, 14.12.2021, και ώρα 03.10 πρωινή ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και επικεφαλής του κινήματος ‘’Ελεύθεροι Άνθρωποι’’ σε ΜΕΘ του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ. Ανεμβολίαστος, εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης covid19 στις 04.12.2021 σε κλινική του νοσοκομείου ‘’Η ΣΩΤΗΡΙΑ’’ ενώ λίγες ώρες αργότερα, λόγω της σοβαρής κατάστασής του διεκομίσθη σε ΜΕΘ του ιδίου νοσοκομείου» αναφέρει σε ανακοίνωση του το νοσοκομείο Σωτηρία για τον θάνατο του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα.

Συνεργάτης Γιώργου Τράγκα: Ήθελε να κάνει το εμβόλιο-Δεν ήταν αντιεμβολιαστής

Για τη μάχη του Γιώργου Τράγκα με τον κορωνοϊό μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο στενός του συνεργάτης, Πάρις Κουρτζίδης, αποκαλύπτοντας ότι ο δημοσιογράφος ήθελε να εμβολιαστεί. 

«Ο Γιώργος Τράγκας ήθελε να εμβολιαστεί κι έδινε μάχη με τον εαυτό του, με την ψυχολογία του, με τις φοβίες του, γιατί ήξερε ότι, όπως και να ‘χει, όσο καλό ή κακό εμβόλιο και αν είναι, σε έναν βαθμό θα τον προστατεύσει. Όποιος σας πει κάτι άλλο, δε λέει την αλήθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Όπως εξήγησε, ο εκλιπών δεν εμβολιάστηκε γιατί είχε κάποια αλλεργία και του είχε δημιουργηθεί φοβία.

Ερωτηθείς σχετικά με το πολιτικό κίνημα «Ελεύθεροι Άνθρωποι» που είχε ιδρύσει και την αντιεμβολιαστική του δράση, ο κ. Κουρτζίδης τόνισε ότι ο Γιώργος Τράγκας δεν ήταν αντιεμβολιαστής και ποτέ δεν είπε σε κάποιον να μην κάνει το εμβόλιο. «Ανησυχούσε για το τί είδους εμβόλιο είναι, αλλά δεν έλεγε επουδενί να μην το κάνει κάποιος. Έλεγε να το κάνει με τη βούλησή του», κατέληξε. 

Ποιος ήταν ο Γιώργος Τράγκας

Γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1949, στο Μεταξουργείο. Ο πατέρας του εργαζόταν ως γυναικολόγος. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάσθηκε στο περιοδικό Εικόνες της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες. Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα Βραδυνή, στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών. Υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ επί σειρά ετών, πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ. Εκτός από δημοσιογράφος, στον χώρο του Τύπου διατέλεσε και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».

Σε τηλεοπτικό επίπεδο παρουσίαζε στον παλιό ΣΚΑΪ (νυν Alpha) τις εκπομπές Χωρίς Αναισθητικό και Viva, η οποία μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1, στον καινούργιο ΣΚΑΪ τον Ελεύθερο Σκοπευτή και άλλες εκπομπές. Συμμετείχε επίσης σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, του Νέου Epsilon TV και του παλαιού Epsilon TV (σήμερα Open Beyond)), ως πολιτικός σχολιαστής.

Ο Τράγκας έγινε γνωστός από περιστατικό που συνέβη το 1988, όταν όντας ανταποκριτής του Ελεύθερου Τύπου στο νοσοκομείο Χέρφιλντ του Λονδίνου, πραγματοποιούσε ρεπορτάζ όταν νοσηλευόταν ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου. Στις ανταποκρίσεις του παρουσίαζε την κατάσταση της υγείας του Παπανδρέου ως πολύ χειρότερη σε σχέση με τα επίσημα ιατρικά ανακοινωθέντα του νοσοκομείου και τους ανταποκριτές των υπόλοιπων εφημερίδων. Επίσης σχολίαζε δηκτικά την ερωτική σχέση του πρωθυπουργού με την αεροσυνοδό Δήμητρα Λιάνη. Αυτό δημιούργησε εντάσεις στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα ο ιδιαίτερος γραμματέας του, Μιχάλης Ζιάγκας, αρχικά να επιτεθεί σωματικά με γροθιές στον Τράγκα και στη συνέχεια να τον κυνηγήσει στους κήπους του νοσοκομείου.

Στο ραδιόφωνο διατηρούσε εκπομπή στον αυτοδιαχειριζόμενο Ελλάδα 94.3 ενώ παράλληλα έστησε, μαζί με το περιοδικό Crash που εξέδιδε, τον ιντερνετικό σταθμό Crash Radio. Παλαιότερα είχε εκπομπή στα Παραπολιτικά 90.1 FM και για μία επταετία, στον Real FM 97.8. Η εκπομπή που είχε στον Crash Radio μεταδιδόταν και τηλεοπτικά μέσω του περιφερειακού σταθμού Δίον TV στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ προηγουμένως, η ίδια εκπομπή μεταδιδόταν από το Euro TV (επίσης στην Κεντρική Μακεδονία), ενώ είχε εκπομπή και σε άλλα περιφερειακά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Βεργίνα TV και στο Νέο Epsilon Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης