Κοινωνία

Δήμος Κηφισιάς: Στόχος η προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε διάφορα σημεία της πόλης

Στο Δήμο Κηφισιάς, η νέα δημοτική Αρχή προσπαθεί να διορθώσει τα προβλήματα προσβασιμότητας των ατόμων ΑΜΕΑ με παρεμβάσεις της σε διάφορα σημεία της πόλης. Αυτό είναι σημαντικό, αν και δεν θα έπρεπε καν να αποτελεί είδηση για κανέναν Δήμο της χώρας. Το αντίθετο μάλιστα. Θα έπρεπε να ήταν θέματα λυμένα εδώ και δεκαετίες.

Οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα άλλωστε δεν εμφανίστηκαν στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια ώστε να δικαιολογείται όποια καθυστέρηση στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης και κινητικότητας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Κηφισιά λοιπόν, σχεδιάζεται μια μεγάλης κλίμακας παρέμβασης που περιλαμβάνουν διαδρομές βελτίωσης της βατότητας με δημιουργία ραμπών ΑμεΑ, ώστε οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα να μετακινούνται ανεμπόδιστα σε κεντρικά σημεία του Δήμου.

Όπως μας ενημερώνει ο Δήμος Κηφισιάς, το έργο έχει εγκριθεί και αναμένεται να ανατεθεί σε εργολάβο που θα υλοποιήσει τη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας για τη διαδρομή ΗΣΑΠ- Κέντρο Κηφισιάς με 22 ράμπες, ενώ άλλες 25 θα τοποθετηθούν στην Νέα Ερυθραία και 6 στην Εκάλη.

Προς αυτή την κατεύθυνση αξίζει να αναφερθούν κάποιες παρεμβάσεις ουσιαστικής σημασίας του Δήμου όπως:

Η κατασκευή μιας παιδικής χαράς με όργανα παιχνιδιού προσαρμοσμένα στις ανάγκες των παιδιών με κινητικά προβλήματα,το αναβατήριο στο Δημοτικό κολυμβητήριο και οι ράμπες στα σχολεία αλλά και σε κάποια δημοτικά κτίρια.

Κάθε συνειδητή Δημοτική Αρχή οφείλει να πάει πόρτα-πόρτα σε όσα σπίτια βρίσκονται άνθρωποι με προβλήματα κίνησης ώστε να αφουγκραστεί τις ανάγκες τους και να πράξει αναλόγως. Επίσης, όσες ράμπες ΑΜΕΑ και αν φτιαχτούν αν δεν υπάρχει έλεγχος στη στάθμευση των οχημάτων και κάποιοι συνεχίζουν να αφήνουν τα οχήματα τους, το έξοδο δεν θα πιάσει τόπο. Δεν είναι λοιπόν για πανηγυρισμούς κανένα έργο που αφορά άτομα μειονεκτούντα στη κίνηση αλλά αφορμή για το επόμενο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ