Κοινωνία

Στάθμευση σε ράμπες ΑμεΑ: Κάθε μήνα καταγράφονται 1.500 παραβάσεις

Ένας οδηγός επικοινωνίας των αστυνομικών αρχών με κωφούς και βαρήκοους παρουσιάστηκε στη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, Κωνσταντίνο Σίμψη, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση, «δυστυχώς, κάθε μήνα καταγράφονται περίπου 1.500 παραβάσεις από συμπολίτες μας, οι οποίοι κλείνουν τις ράμπες για άτομα με αναπηρίες στα πεζοδρόμια και τους δρόμους».

«Πρόκειται για προκλητικά απάνθρωπη και απολίτιστη συμπεριφορά. Είναι ένα κοινό στοίχημα και μια μεγάλη πρόκληση για όλους να μπει τέλος σε αυτή την κατάσταση και πολύ γρήγορα να φτάσουμε τον αριθμό 1.500 στο μηδέν. Ώστε οι συνάνθρωποί μας που χρειάζονται τις ράμπες να έχουν την απαραίτητη ελευθερία κίνησης στον δημόσιο χώρο, όπως έχουμε όλοι μας» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε παράλληλα πως στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής, απεστάλη ένας χρηστικός οδηγός στο σύνολο των Αστυνομικών Τμημάτων, «ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να είναι σε θέση να επικοινωνήσουν στη νοηματική με τους αστυνομικούς».

Ταυτόχρονα, όπως είπε, έχει διασφαλιστεί μέσω δύο εφαρμογών στο Whatsapp και στο Viber, η δυνατότητα αυτών των πολιτών να επικοινωνούν με το κέντρο της Αμέσου Δράσεως («100») για να εξυπηρετούνται κάθε φορά που βρίσκονται σε κίνδυνο ή χρειάζονται την συμπαράσταση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο οδηγός επικοινωνίας των αστυνομικών αρχών με κωφούς και βαρήκοους πολίτες, αποσκοπεί στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας και στη διευκόλυνση της καθημερινότητας της κοινωνικής αυτής ομάδας. Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο οδηγό περιλαμβάνονται τα βασικά σημεία επικοινωνίας μεταξύ των κωφών και βαρήκοων πολιτών με τις αστυνομικές αρχές, καθώς και σύντομες συμβουλές επικοινωνίας μεταξύ των δύο μερών,  τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα.

Ο οδηγός συντάχθηκε με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία», που τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, και είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ