Κοινωνία

Λαμία: Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι που αναζητούν ΜΕΘ

Η μεγάλη πίεση που ξεκίνησε από τη Βόρεια Ελλάδα και κατέληξε σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα, σιγά σιγά κατεβαίνει πιο νότια.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Λαμίας δεν έχει σχέση με κανένα από τα προηγούμενα κύματα, καθώς τα περιστατικά είναι πολύ πιο σοβαρά και σχεδόν ένα στα πέντε που καταλήγουν για νοσηλεία θα χρειαστεί να διασωληνωθεί!

Είναι η πρώτη φορά, που λειτουργούν και τα 12 κρεβάτια στη ΜΕΘ Covid και έχει χρειαστεί να διακομιστούν σε άλλες πόλεις διασωληνωμένα άλλα 19 άτομα! Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο Πέτρινο κτίριο περιμένουν διασωληνωμένα άλλα έξι άτομα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή το ένα περιστατικό που αφορά 52χρονο βρήκε κρεβάτι στη ΜΕΘ Χαλκίδας, έπειτα από τη βελτίωσης της υγείας ενός 36χρονου, ο οποίος είχε διακομιστεί εκεί στις 18 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλαγές όμως είχαμε και στη ΜΕΘ Λαμίας, όπου μια 58χρονη από τοπικό διαμέρισμα της Λαμίας, αρνητικοποιήθηκε και συνεχίζει τη θεραπεία της στη Γενική ΜΕΘ. Είχε εισαχθεί στην Κλινική κορονοϊού στις 10 Νοεμβρίου και ένα 24ωρο αργότερα διασωληνώθηκε και οδηγήθηκε στην Εντατική.

Αυτή η εξέλιξη έδωσε τη δυνατότητα να εισαχθεί στη ΜΕΘ Covid μια 52χρονη από τη Λαμία, που βρισκόταν στην Κλινική από τις 25 Νοεμβρίου. Συνολικά από τους 12 ασθενείς που νοσηλεύονται στην Εντατική οι 9 είναι ανεμβολίαστοι.

Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία της 5ης ΥΠΕ σε σύνολο 59 ασθενών που νοσηλεύονται στο Πέτρινο κτήριο στην Κλινική Covid, οι 48 δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές