Κοινωνία

Αγρίνιο: Ψυχασθενής και με 4 βούλες ο μητροκτόνος - Είχε νοσηλευτεί 4 φορές αλλά… κυκλοφορούσε ελεύθερος

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες του σεσημασμένου 33χρονου μητροκτόνου στο Αγρίνιο, ο οποίος μάλιστα είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από το ψυχιατρείο του Κορυδαλλού.

Αυτό που προκαλεί οργή και ερωτηματικά είναι το πώς είναι δυνατόν ένας 35χρονος άνδρας που έχει νοσηλευτεί 4 φορές στο παρελθόν με εγκλεισμό σε διάφορα ψυχιατρικά καταστήματα της χώρας και συγκεκριμένα στο Δαφνί, στο Δρομοκαϊτειο, στη ψυχιατρική κλινική του Ρίου και τα τελευταία 4 χρόνια βρισκόταν στη ψυχιατρική κλινική των φυλακών του Κορυδαλλού, να αφήνεται ελεύθερος από τους αρμόδιους φορείς με αποτέλεσμα να σκοτώσει την ίδια του τη μητέρα και να τραυματίσει τη γιαγιά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mάλιστα, ο 35χρονος είχε καταδικαστεί το 2012 για ληστεία στην Πάτρα και το 2013 για βιασμό στα Ιωάννινα ενώ σε βάρος του είχαν κατατεθεί μηνύσεις από την μητέρα και την γιαγιά του το 2015 και το 2017 για ενδοοικογενειακή βία.

Και παρόλα αυτά, ο μητροκτόνος μπαινόβγαινε στις ψυχιατρικές κλινικές επαναλάμβάνοντας τα αδικήματά του.

Τα ίδια εύλογα ερωτήματα γεννιούνται και στην υπόθεση του 49χρονου ομογενή από την Αρμενία, ο οποίος δολοφόνησε τη γυναίκα του, την Κυριακή το βράδυ στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, καθώς ο 49χρονος, στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί δύο φορές σε ψυχιατρική κλινική.

Η πρώτη ήταν τον Απρίλιο του 2020, όταν είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει καταπίνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών και τότε χρειάστηκε να μεταφερθεί σε ψυχιατρικό κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου εκεί παρέμεινε για 20 ημέρες ενώ συνέχεια πήρε εξιτήριο με την προϋπόθεση, ότι θα έπρεπε να ακολουθήσει την αγωγή που του είχε χορηγηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγους μήνες αργότερα, ο γιος του 49χρονου ζήτησε από τις εισαγγελικές αρχές να διατάξουν και πάλι τον εγκλεισμό του πατέρα του σε ψυχιατρική κλινική αφού η ζωή τόσο του ίδιου όσο και της μητέρας του γινόταν ολοένα και ανυπόφορη εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς.

Αυτή τη φορά νοσηλεύτηκε για 10 ημέρες ωστόσο η πορεία της υγείας του το τελευταίο διάστημα πρέπει να είχε επιδεινωθεί και πάλι, ενώ σύμφωνα με το οικογενειακό του περιβάλλον δεν ακολουθούσε τη φαρμακευτική που του είχαν συστήσει οι ψυχίατροι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...