Κοινωνία

Ηράκλειο: Ζωοκλέφτες πυροβόλησαν για να ξεφύγουν από καταδίωξη

Εν μέσω πυροβολισμών κατάφεραν να διαφύγουν από το μπλόκο και αναζητούνται

Εν μέσω πυροβολισμών κατάφεραν να διαφύγουν από το μπλόκο που είχαν στήσει δυνάμεις της Αστυνομίας στην περιοχή του Ηρακλείου, οι άγνωστοι ζωοκλέφτες που είχαν κλέψει ένα κοπάδι πρόβατα και τα μετέφεραν με κλεμμένο αγροτικό φορτηγάκι, το οποίο όμως αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν!

Οι δράστες είχαν στοχοποιήσει μια κτηνοτροφική μονάδα στην κοινότητα Κόξαρη του Δήμου Χερσονήσου που έχει μόλις 200 κατοίκους, γι' αυτό το βράδυ της Κυριακής έκλεψαν ένα φορτηγό 4Χ4 από μια περιοχή των Μεσαμπελιών και πήγαν με αυτό στο ποιμνιοστάσιο. Αφού φόρτωσαν 144 αιγοπρόβατα συνολικής αξίας 12.000 ευρώ, ξεκίνησαν προς το Ηράκλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όμως, συνάντησαν μπροστά τους το μπλόκο και πάτησαν γκάζι προσπαθώντας να διαφύγουν. Αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη και οι τουλάχιστον δύο ζωοκλέφτες πυροβόλησαν πέντε φορές στον αέρα προσπαθώντας να αποτρέψουν τους αστυνομικούς που τους ακολουθούσαν. Όμως, εκείνοι συνέχισαν να τους καταδιώκουν κι έτσι οι δράστες εγκατέλειψαν το φορτωμένο με ζώα όχημα στο ύψος του Καρτερού και τράπηκαν σε φυγή πεζή.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται, ενώ στο φορτηγό βρέθηκαν μόνο 45 από τα 144 ζώα που είχαν κλαπεί και επέστρεψαν στο ποιμνιοστάσιο. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα αιγοπρόβατα, που πιθανότατα μετέφεραν σε άγνωστο σημείο συνεργοί των ζωοκλεφτών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ