Κοινωνία

Απεβίωσε ο εφοπλιστής Φίλιππος Αλέξανδρος Εμπειρίκος-Κουμουνδούρος

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο 20 Νοεμβρίου, ο εφοπλιστής Φίλιππος Αλέξανδρος Εμπειρίκος-Κουμουνδούρος.

Ο οίκος Baltic Exchange, του οποίου ήταν μέλος για χρόνια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ο εκλιπών υπήρξε διευθυντής της Embiricos Shipbrokers UK, υπηρέτησε ως πρόεδρος της κορυφαίας ναυτιλιακής ένωσης BIMCO την περίοδο 2007-2009, ενώ διετέλεσε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Intertanko (Διεθνής Ένωση Πλοιοκτητών Δεξαμενόπλοιων) και της τεχνικής επιτροπής της Lloyd’s Register.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είχε σπουδάσει ναυτική αρχιτεκτονική και ναυτική μηχανική στο Durham University και κατείχε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Οικονομία και Διοίκηση από το MIT.

«Διπλωματούχος ναυπηγός, ήταν πολύ γνωστός στο κύκλωμα ναυτιλιακών συνεδρίων προσφέροντας μεγάλη εικόνα για την τεχνική και εμπορική αξία των πλοίων, σκεπτόμενος πάντα τις συνέπειες του τι θα φέρει στην αγορά ο επόμενος κανονισμός» υπογραμμίζει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Ήταν γνώστης της λειτουργίας της Διώρυγας του Παναμά, τόσο πολύ που έγραψε ένα βιβλίο που δημοσιεύτηκε το 2006 «Το κανάλι του Παναμά και η επέκτασή του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λόγω της πανδημίας covid-19, η κηδεία του πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021στη ρωμαιοκαθολική ενορία του Αγίου Παύλου, σε στενό κύκλο.

Επιθυμία της οικογένειας του ήταν να γίνουν Δωρεές στο ΕΜΠΕΙΡΙΚΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ.

(Αρ. Λογ: 313 4800 1251 IBAN:GR5101103130000031348001251 ETHNGRAA)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Μετά την υπογραφή με την Μόσχα για δεύτερη παρτίδα πυραύλων S-400 οι Τούρκοι προειδοποιούν για ”μπλοκάρισμα” στο Αιγαίο σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συρράξεως

Τα ελληνικά νησιά πρέπει να γίνουν άμεσα βάση ισχυρών πυραυλικών συστημάτων (ATACMS και EXOSET) κατά των τουρκικών...
Οπλικά συστήματα 0

Φορητές κυψέλες καυσίμου στις Ελληνικές ΕΔ! Τι είναι και γιατί αποτελούν σημαντικό πολλαπλασιαστή ισχύος στο πεδίο της μάχης;

Οι ΕΔ μας κινούνται στη σωστή κατεύθυνση με την απόκτηση φορητών κυψελών καυσίμου, αφού αυτές έχουν πληθώρα αξιόπιστων...