Κοινωνία

Ηλεία: Έκτακτη σύσκεψη για το νέο “κύμα” κακοκαιρίας (βίντεο)

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται υπό τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο και τη συμμετοχή των Δημάρχων Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο και Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, προκειμένου να γίνει αποτύπωση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία χθες στο νομό.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του patrisnews.gr, θα μπει και το πλαίσιο του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών με την αντιμετώπιση των φυσικών καταστραφών, εκπρόσωποι των οποίων θα συμμετάσχουν στη σύσκεψη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει την Ηλεία από σήμερα το βράδυ, με βάση τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Παράλληλα θα γίνουν οι ενέργειες ώστε να κατατεθεί αίτημα για την κήρυξη των περιοχών που επλήγησαν σε θεομηνιόπληκτες.

Κακοκαιρία στην Ηλεία: «Δεν ήταν καταστροφή, αλλά πραγματική τραγωδία», λέει κάτοικος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια ανθρώπινη ζωή και πολλές καταστροφές σε σπίτια, αγροτικές εγκαταστάσεις, εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς και σε υποδομές, ήταν το βαρύ τίμημα που «πλήρωσε» η Ηλεία από τη χθεσινή κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα.

Η παρατεταμένη βροχή από τις νυχτερινές ώρες έφερε την υπερχείλιση χειμάρρων, ρεμάτων, αποστραγγιστικών καναλιών, με όσα αναχώματα ή φρεάτια υπήρχαν να μη μπορούν να συγκρατήσουν τον τεράστιο όγκο των νερών.

Στο Βαρθολομιό, στο Καρδιακαύτι, στη Μέλισσα, στην Αρετή, στη Βουπρασία και γενικότερο σε όλο τον Ηλειακό Κάμπο, οι εικόνες, αν και επαναλαμβανόμενες τα τελευταία χρόνια, ήταν δραματικές.

Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει μετά από πολλές κλήσεις αλλά και μόνη της για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, ενώ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βαρθολομιού τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο χάρις στη βοήθεια αγροτικού οχήματος και αυτοκινήτων της Πολιτικής Προστασίας.

«Η αλήθεια είναι ότι από το βράδυ του Σαββάτου περιμένουμε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας. Δεν έχω σαφή εικόνα για την ένταση που μπορεί αυτό να έχει. Γενικότερα όμως την εβδομάδα που θα ξεκινήσει αναμένονται αλλεπάλληλα βαρομετρικά χαμηλά. Αυτό μας προβληματίζει. Πρέπει να είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα. Για το λόγο αυτό σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Διοικητήριο με τους Δημάρχους των πληγεισών περιοχών, των Δήμων Ανδραβίδας- Κυλλήνης, Πηνειού και Ήλιδας με τα αντίστοιχα τμήματα πολιτικής προστασίας, τις τεχνικές υπηρεσίες, προκειμένου να καταγράψουμε το που βρισκόμαστε και πως θα αντιμετωπίσουμε το νέο κύμα κακοκαιρίας και τι ενέργειες επιπλέον θα πρέπει να κάνουμε», επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο της ΟΡΤ και την Πέλυ Μπεβούδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιαννόπουλος επεσήμανε πως οφείλονται κυρίως στην μεγάλη ένταση που είχαν τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ