Κοινωνία

Η πυρόπληκτη Βαρυμπόμπη στολίζει τα καμμένα δέντρα της

Το μεσημέρι της Τρίτης 3 Αυγούστου, μία μικρή εστία φωτιάς ξέσπασε έξω από τη Βαρυμπόμπη, στα όρια των βασιλικών κτημάτων του Τατοΐου. Εκείνη την ώρα, κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να καεί ο οικισμός. Όμως, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο για τις επόμενες τέσσερις μέρες. Η φωτιά μπήκε δύο φορές στη Βαρυμπόμπη, επεκτάθηκε σε ολόκληρο το βόρειο τμήμα της Αττικής, πέρασε την εθνική οδό και κατέληξε στη λίμνη του Μαραθώνα. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Δεκάδες σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα καταστράφηκαν -κάηκαν συνολικά 83.700 στρέμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά οι κάτοικοι αποφάσισαν να δώσουν κατά κάποιο τρόπο ξανά ζωή στο δάσος τους. Τα κλαδιά των δέντρων γέμισαν με χρυσά, ασημένια και κόκκινα στολίδια.


Οι 85 ώρες που έκαψαν τη Βαρυμπόμπη

 Μέσα από μαρτυρίες κατοίκων που έχασαν τις περιουσίες τους και πυροσβεστών που φοβούνταν ένα νέο Μάτι, με τη χρήση χαρτών και τη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο που αντάλλαξαν οι πυρόπληκτοι την ώρα της κρίσης, προσπάθησε να αναπαραστήσει τις 85 ώρες της φωτιάς, που εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον κρατικό μηχανισμό, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Δείτε το βίντεο του news247.gr:

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ