Κοινωνία

Έβρος: Συλλήψεις στρατιωτικών και αστυνομικών στο Σουφλί για τις πλαστές βεβαιώσεις rapid test

Σε συλλήψεις στρατιωτικών και αστυνομικών προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία από χθες το βράδυ, μετά την σύλληψη φαρμακοποιού από την περιοχή του Σουφλίου, ο οποίος κατηγορείται για πλαστά πιστοποιητικά rapid test όπως αποκαλύπτει το Evros-news.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr., φτάνουν στα 16 τα άτομα που αρχικά έγινε προσαγωγή τους και στη συνέχεια μετατράπηκε σε σύλληψη, επειδή φέρονται να ήταν μεταξύ αυτών που τους αφορούσαν τα πλαστά πιστοποιητικά τα οποία καταχωρούσε στο σύστημα ΗΔΙΚΑ ο εν λόγω φαρμακοποιός σε χωριό του δήμου Σουφλίου. Πρόκειται ανάμεσα τους για δύο αστυνομικούς, από τους οποίους ο ένας είναι Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος και ο άλλος Συνοριοφύλακας και οι 8 στρατιωτικούς.

Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, κλιμάκιο του οποίου ήρθε στον Έβρο από την Θεσσαλονίκη και χειρίστηκε το σοβαρό αυτό ζήτημα. Όλοι οι συλληφθέντες μάλιστα κρατήθηκαν χθες στις Φέρες και βρίσκονται αυτή την ώρα στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας για να απολογηθούν και να αποφασιστεί τί μέλλει γενέσθαι.

Να επισημάνουμε εδώ, ότι ο “φαρμακοποιός” που συνελήθη αρχικά και άρχισε να… ξετυλίγεται το κουβάρι από το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, εργάζεται ως πολιτικό προσωπικό στις ένοπλες δυνάμεις και το φαρμακείο δεν είναι στο όνομα του. Μάλιστα κατά το παρελθόν είχε υπηρετήσει για κάποια χρόνια ως Συνοριοφύλακας, αλλά αποχώρησε και προσελήφθη στις ένοπλες δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές