Κοινωνία

Καλύβια: Καταγγελίες για παράνομο νεκροταφείο σε αυλή σπιτιού ιερέα, όπου ενταφιάζονται παιδιά

Μήνυση κατατέθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών όπου καταγγέλεται  η λειτουργία παράνομου νεκροταφείου, στην αυλή σπιτιού ιερέα στα Καλύβια.

Στον συγκεκριμένο χώρο, σύμφωνα με την καταγγελία, υπάρχει ένα σπίτι, όπου κατοικεί ένας ιερέας με την οικογένειά του, ένας ναός που δεν είναι γνωστό αν λειτουργεί νόμιμα, μία δεύτερη εκκλησία η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ενώ   στον ίδιο χώρο υπάρχουν δύο παράνομα κοιμητήρια όπου γίνονται ταφές ενηλίκων αλλά και ταφές βρεφών και παιδιών.

Στη μήνυση,όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star γίνεται επίσης αναφορά για χρήματα που λαμβάνει ο ιερέας για κάθε ταφή.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως πρόκειται για παλιό μετόχι του Αγίου Όρους ενώ ερωτηθείς για τους τάφους απάντησε μεταξύ άλλων ότι «Είναι κάτι βρεφάκια, επειδή έχουν υπερκορεστεί τα νεκροταφεία Α’, Β’ Γ’, απ’ ότι μας πληροφορούν δεν υπάρχουν θέσεις γι’ αυτά τα παιδιά. Συνεννοήθηκα με μία ψυχούλα και έρχονται εδώ οι γονείς και τα ενταφιάζουμε. Έχουμε δικαίωμα οι Ιερές Μονές και τα Μετόχια να έχουμε χώρο ενταφιασμού».

 Όπως λέει ο  δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου. «είχα κατά καιρούς καταγγελίες για τον χώρο αυτό, είναι αυθαίρετο, παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι, έτσι το ονομάζει ένας παπάς που είναι εκεί, ο οποίος δεν ξέρω αν είναι επίσημος ή αν έχει χριστεί μόνος του. Στο προαύλιο του υποτιθέμενου μοναστηριού έχει κάνει αρκετές ταφές, 40-50 και ειδικά παιδιών. Δεν έχουμε μπορέσει να κινήσουμε αυτόφωρη διαδικασία γιατί δεν βλέπουμε κι εμείς πότε γίνονται οι ταφές. Είναι παράνομες βέβαια  και πρέπει η πολιτεία να κινηθεί εναντίον του».

«Αυτός είναι ένας ιδιωτικός χώρος, δεν υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη, είναι ένας ιδιόκτητος χώρος. Είναι το σπίτι του ιερέα που περιλαμβάνει και έναν μικρό ναό, δεν λογαριάζεται σαν Μονή . Δεν γνωρίζω τι έγγραφα έχει ο πατήρ. Εφόσον γίνει καταγγελία κι αποφανθεί και η δικαιοσύνη βεβαίως η εκκλησία θα λάβει τα μέτρα της» λέει ο πατήρ Μιχαήλ Κωνσταντινίδης από την Αρχιεπισκοπή, όπου ανήκει ο ιερέας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης