Κοινωνία

ΔΣΑ: Στοιχεία και έγγραφα από την Εισαγγελία για τον αρνητή δικηγόρο ζητά ο πρόεδρος του πειθαρχικού

Ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης  κατηγορείται για διασπορά ψευδών ειδήσεων για την πανδημία μέσω διαδικτύου - Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του

Με αφορμή την άσκηση ποινικής δίωξης που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση, ο πρόεδρος των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Χαράλαμπος Αναλυτής σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι ζήτησε από την Εισαγγελία να διαβιβαστούν στοιχεία και έγγραφα, που αφορούν ποινικές διώξεις κατά δικηγόρων για τις περαιτέρω ενέργειές του.

Ο εν λόγω δικηγόρος δηλώνει αρνητής της πανδημίας αλλά και του εμβολίου και υποστηρίζει ότι η διασωλήνωση τον ασθενών με κορονοϊό γίνεται χωρίς λόγο.

Μετά την άσκηση της δίωξης η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Εφετών προκειμένου ο κατηγορούμενος δικηγόρος να δικαστεί από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων λόγω της ειδικής δωσιδικίας που έχουν οι δικηγόροι.

Είχε προηγηθεί η διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας, η οποία ξεκίνησε με αφορμή ηλεκτρονικά αρχεία που διαβίβασε στην εισαγγελία Πρωτοδικών η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στα αρχεία αυτά ο δικηγόρος εμφανίζεται να αναπτύσσει τις απόψεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ολοµέλειας των Πειθαρχικών Συµβουλίων του ΔΣΑ στη γραπτή του δήλωση, αναφέρει:

«Τα Πειθαρχικά Συμβούλια είναι απολύτως ανεξάρτητα όργανα έναντι του ∆ιοικητικού Συμβουλίου και του Προέδρου του ΔΣΑ, σύμφωνα με τον Κώδικα ∆ικηγόρων και ουδεμία παρέμβαση είναι επιτρεπτή κατά τη λειτουργία τους και τη δικαιοδοτική τους κρίση.

Η παραπομπή προς εκδίκαση ή η αρχειοθέτηση κάθε πειθαρχικής υπόθεσης γίνεται αποκλειστικά και μόνο με βάση την εισήγηση του αρμόδιου πειθαρχικού εισηγητή, ο οποίος γνωρίζει τα πραγματικά περιστατικά αυτής.

Κατά συνέπεια, απόψεις που προσδίδουν τις άνω αρμοδιότητες σε άλλα όργανα όχι μόνο δεν έχουν νόμιμο έρεισμα αλλά και πλήττουν την ανεξαρτησία και το κύρος της πειθαρχικής διαδικασίας και των οργάνων αυτής. Η πειθαρχική διαδικασία διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες και εγγυήσεις, που πρέπει να ακολουθούνται απαρέγκλιτα.

Το πειθαρχικό τμήμα του ΔΣΑ, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, έχει ζητήσει εγγράφως από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να αποστείλει, ως οφείλει, κατ' άρθρο 152 Κώδικα Δικηγόρων, στοιχεία και έγγραφα, που αφορούν σε τυχόν ποινικές διώξεις κατά δικηγόρων, για την κατά νόμο ενέργεια των πειθαρχικών οργάνων του Συλλόγου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ