Κοινωνία

Πάτρα: Απατεώνες απέσπασαν χιλιάδες ευρώ, λίρες και κοσμήματα

Στη μία περίπτωση οι δράστες προσποιήθηκαν του υπαλλήλους της ΔΕΗ ενώ στη δεύτερη έγινε με την απόσπαση του κωδικού κάρτας τραπέζης.

Αναλυτικά:

Aπό τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστων δραστών. Σύμφωνα με την αστυνομία πήγαν στο σπίτι ηλικιωμένης (Ελληνίδας) και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η.  της απέσπασαν κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ και δέκα λίρες Αγγλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για απάτη

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε
δικογραφία σε βάρος άγνωστων δραστών. Ειδικότερα άγνωστος δράστης επικοινώνησε με ημεδαπό άνδρα, ο οποίος είχε βάλει προς πώληση αντικείμενα και προσποιούμενος τον αγοραστή, ζήτησε από τον παθόντα τον 16ψήφιο κωδικό της κάρτας του.

Ο άνδρας πείσθηκε και αφού έδωσε τον κωδικό στη συνέχεια έλαβε μήνυμα, με φερόμενο αποστολέα Τράπεζα καταχωρώντας σε σύνδεσμο τα προσωπικά του στοιχεία, καθώς και τον κωδικό της κάρτας, με αποτέλεσμα ο δράστης να πραγματοποιήσει μεταφορά του χρηματικού ποσού των (12.700) ευρώ από τον λογαριασμό του, σε λογαριασμό τρίτου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...