Κοινωνία

Θεσσαλονίκη-Βιασμός από 16χρονο: Σε ιατροδικαστή η 15χρονη που τον κατήγγειλε

Στην ιατροδικαστική υπηρεσία Θεσσαλονίκης μετέβη σήμερα, μαζί με τη μητέρα της, η μία από τις δύο ανήλικες που κατήγγειλαν βιασμό από 16χρονο συμμαθητή τους.

Μιλώντας στο Star, δήλωσε σοκαρισμένη, αλλά έτοιμη να αντιμετωπίσει«αυτό που συνέβη».

«Είμαι σοκαρισμένη. Δεν θέλω να πάω σχολείο. Δεν αντέχω να πάω εκεί. Είναι αδύνατον να τον βλέπω. Έπρεπε να μιλήσω στη μαμά μου, γιατί δεν άντεχα να το κρατώ άλλο μέσα μου. Από τη στιγμή που της το είπα, νιώθω έτοιμη να αντιμετωπίσω αυτό που συνέβη και ελπίζω να αποδοθεί Δικαιοσύνη» δήλωσε.

Η μητέρα του κοριτσιού είπε ότι αυτό που την κρατιέται όρθια για να τη βλέπει η κόρη της δυνατή «και να παίρνει δύναμη».

«Έχω χάσει τον ύπνο μου. Έχουν διαλυθεί οι ζωές μας εξαιτίας κάποιου που πίστεψε ότι μπορεί να πράξει κάτι τόσο απαίσιο σε ένα 15χρονο πλάσμα. Θα κινηθούμε νομικά και θέλω να ξέρει το παιδί μου ότι δεν πρέπει να φοβάται το παραμικρό. Αυτός που έκανε ό,τι έκανε θα τιμωρηθεί. Δικαιοσύνη επιτέλους, όχι μόνο για το παιδί μου αλλά για όλα τα παιδιά» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο της οικογένειας, Φώτη Γροντά, ο διευθυντής του σχολείου κάλεσε χθες τη μητέρα και της έκανε... παράπονα πως η δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα εκθέτει το σχολείο.

«Ο φερόμενος δράστης εξακολουθεί να πηγαίνει κανονικά σχολείο. Δεν μπορεί τα θύματα να αλλάζουν σχολείο και όχι οι θύτες» είπε ο νομικός σύμβουλος.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γροντά, ο 16χρονος παρέσυρε στο σπίτι του τη 15χρονη, λέγοντας της πως έχει ψυχολογικά προβλήματα και χρειάζεται να τον βοηθήσει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ