Κοινωνία

Θεσσαλονίκη-Βιασμός από 16χρονο: ''Tο καυχιόνταν στο σχολείο''

Αναστάτωση έχει προκληθεί σε λύκειο του δήμου Ευόσμου- Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι δύο καταγγελίες για βιασμούς 15χρονων κοριτσιών από έναν συμμαθητή τους, έχουν σκορπίσει τον τρόμο σε γονείς αλλά και σε εκπαιδευτικούς.  

 Όλα ξεκίνησαν μετά την πρώτη καταγγελία που έγινε την περασμένη Παρασκευή, όταν μια 15χρονη μαθήτρια είπε στους γονείς της, για τις εφιαλτικές στιγμές που όπως η ίδια ισχυρίστηκε βίωσε στα χέρια του 16χρονου συμμαθητή της. «Την Παρασκευή το πρωί επικοινώνησε μαζί μου η οικογένεια σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση για να ζητήσει τη βοήθεια μου γνωρίζοντας την προηγούμενη εθελοντική μου παρέμβαση στην υπόθεση του 15χρονου που ξυλοκοπήθηκε άγρια στην πλατεία Ευόσμου. Πάνω στην απελπισία τους απευθύνθηκαν σε μένα γιατί δεν ήξεραν που αλλού να απευθυνθούν. Όταν μου τηλεφώνησαν ήταν έξω από το αστυνομικό μέγαρο, προσήλθα, τους βρήκα, μιλήσαμε, με ενημέρωσαν για το τι είχε συμβεί, τους άφησα εκεί κι επέστρεψα στο γραφείο μου», λέει στο newsit. gr, o νομικός σύμβουλος Φώτης Γροντάς και συνεχίζοντας προσθέτει: «Το θύμα καταγγέλλει βιασμό στις 18 Οκτωβρίου. Καταγγέλλει το φερόμενο ως δράστη συμμαθητή της, ότι προσχηματικά στο διάλειμμα μετά την πρώτη ώρα την παρέσυρε εκτός σχολείου με την πρόφαση ότι δεν είναι ψυχολογικά καλά και θέλει λίγη παρέα. Τον ακολούθησε μέσα στην αφέλεια της, την άγνοια της και την αθωότητα. Την  οδήγησε τελικά σπίτι του κι εκεί συνέβησαν όλα».  

Συνεχίζοντας ο κ. Γροντάς μιλάει για την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μετά το περιστατικό η ανήλικη. «Η καταγγελία είναι για βιασμό. Το κορίτσι εννέα με δέκα ημέρες ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Την παρατηρούσαν στο σπίτι οι γονείς της  ότι δεν τρώει, δεν είναι καλά κι ότι έχει αλλάξει η συμπεριφορά της. Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης καταρρακωμένη το ομολόγησε στη μητέρα της η οποία επικοινώνησε μαζί μου την Παρασκευή το πρωί από το αστυνομικό μέγαρο. Μετά από αυτό το Σάββατο το πρωί μεταβήκαμε στο αστυνομικό μέγαρο για να πάρει κατάθεση το τμήμα ανηλίκων και να εξεταστεί από ψυχολόγους της αστυνομίας οι οποίοι υπέδειξαν υποδειγματικό επαγγελματισμό. Το παιδί ήταν μόνο του με τους ψυχολόγους πάνω από 2,5 ώρες. Το πόρισμα της ψυχολόγου σήμερα μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία μεταφέρονται στον ιατροδικαστή.» , αναφέρει ο κ.  Γροντάς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την πλευρά του ο 16χρονος αρνείται όλες τις  κατηγορίες . «Ο φερόμενος ως δράστης αρνείται κάθε κατηγορία, παραδέχεται ότι την οδήγησε εκτός σχολείου ωστόσο  υποστηρίζει ότι όλα έγιναν συναινετικά. Τον 16χρονο τον συνάντησα εγώ την Παρασκευή το πρωί. Ζήτησα από το διευθυντή του ΕΠΑΛ αν θέλει κι αν το επιθυμεί και προς τιμήν του που το δέχτηκε να καλέσει τον φερόμενο ως δράστη στο γραφείο του σε μια προσπάθεια να ομολογήσει, να τον ενημερώσω ότι υπάρχει καταγγελία εναντίον του, να ομολογήσει και να γλιτώσει η οικογένεια από μια μακρόχρονη κι εξαιρετικά ψυχοφθόρα δικαστική διαμάχη» .  

Φόβοι και για άλλες καταγγελίες 

Η 15χρονη σήμερα δεν πήγε στο  σχολείο, ενώ ο ανήλικος που καταγγέλλεται ως βιαστή της μεγαλώνει με τους παππούδες της. «Η ανήλικη δεν έχει πάει σήμερα στο σχολείο γιατί δεν μπορεί να τον αντικρίσει. Ο νεαρός ζει με τους παππούδες του, ο πατέρας είναι απών και η μητέρα έχει πεθάνει. Είναι 16 ετών και είναι δεύτερη χρονιά στην ίδια τάξη. Καθώς προσήλθα στο σχολείο της μαθήτριας την Παρασκευή το πρωί, αποκαλύφθηκε και δεύτερο περιστατικό. Σήμερα στην αστυνομία προσήλθε και δεύτερη οικογένεια, όπου μαθήτρια πήρε το θάρρος μετά την πρώτη καταγγελία που έγινε και αποκάλυψε στην οικογένεια της παρόμοιο περιστατικό για τον ίδιο φερόμενο δράστη.  Δυστυχώς ο 16χρονος στο σχολείο το καυχιόνταν. Και σήμερα που μίλησα το πρωί μαζί του γιατί τον πλησίασα φιλικά του είπα ότι έμαθα ότι έλεγε στο σχολείο ότι εγώ κανόνισα αυτήν κανόνισα και την άλλη.  Μου είπε ότι δεν το είπε σε όλο το σχολείο αλλά σε κάποιους φίλους του. Μπορεί ο ίδιος  να μην θεωρεί ότι η πράξη του είναι βιασμός. Πολύ φοβάμαι μετά τη δεύτερη καταγγελία θα υπάρξουν πολλές άλλες”, λεει ο κ. Γροντάς   

 Από την πλευρά του ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Αμασόγλου που έχει αναλάβει να εκπροσωπήσει την 15χρονη, αναφέρει στο newsit.gr, ότι  η δεύτερη 15χρονη κατήγγειλε ότι βιάστηκε από το ίδιο αγόρι πριν από αρκετούς μήνες. “Μια ακόμα μαθήτρια μίλησε για τον ίδιο φερόμενο δράστη,  ότι περίπου οκτώ με εννέα μήνες νωρίτερα δέχτηκε την ίδια συμπεριφορά.  Η καταγγέλλουσα εκείνη, σήμερα πήγε στην αστυνομία για να προχωρήσει στην καταγγελία της πράξης αυτής».  

Ο κ. Αμασόγλου μιλώντας για τη 15χρονη το δεύτερο ως φερόμενο θύμα που θα εκπροσωπήσει, λέει ότι η ανήλικη ακόμα δεν είχε καταφέρει λόγο του σοκ που έχει υποστεί να εισέλθει σε λεπτομέρειες.  «Δυστυχώς ακόμα δεν είναι σε θέση να μιλήσει. Κι ενώ το περιστατικό έλαβε χώρα στις 18 του μηνός τις πρώτες ημέρες ήταν σε τραγική κατάσταση, δεν μιλούσε, δεν έτρωγε με συνέπεια οι γονείς της να δουν ότι κάτι έχει γίνει. Κατάφεραν να την κάνουν να μιλήσει . Ωστόσο ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να μας πει, να μας περιγράψει  με λεπτομέρειες τι έχει συμβεί. Το Σάββατο εξ όσο γνωρίζω ήταν 2,5 με 3 ώρες στη Ασφάλεια, όπου και την βοήθησε ένας παιδοψυχολόγος για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση.  Θα πάει σε ιατροδικαστή». 

Ο κ. Γροντάς και ο κ. Αμασόγλου φιλοξενήθηκαν και στην εκπομπή TLive με την Τατιάνα Στεφανίδου.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ