Κοινωνία

Λαϊκές αγορές: Θύελλα αντιδράσεων από Πατούλη και Τζιτζικώστα στο νομοσχέδιο Γεωργιάδη

Επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, αναφορικά με το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές έστειλε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας. Την επιστολή υπογράφει ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Α’ αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Πατούλης χαρακτηρίζουν «ανεφάρμοστες» τις προβλέψεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου, ειδικά εκείνες που αφορούν σε ζητήματα λειτουργίας των λαϊκών αγορών μέσω των Αναπτυξιακών Οργανισμών των Περιφερειών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, και προτείνουν την ίδρυση αυτοτελούς νομικού προσώπου από την Περιφέρεια για τη διαχείριση των ζητημάτων των λαϊκών αγορών.

Αντιδράσεις για τις προωθούμενες αλλαγές στις λαϊκές αγορές έχουν εκφράσει έμποροι και παραγωγοί μέσω της Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών Επαγγελματιών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας. Όπως υποστηρίζουν το νομοσχέδιο ευνοεί την μετατροπή των αδειών παραγωγού σε άδειες πωλητή, και με αυτόν τον τρόπο εκτοπίζονται οι αγρότες – καλλιεργητές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ