Κοινωνία

Παγώνη: Συναγερμός - Γεμάτες οι ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Την πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη εξ’ αιτίας της έξαρσης της πανδημίας του κοροναϊού επισημαίνει για μια ακόμη φορά η Πρόεδρος την ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Επικαλούμενη στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, η γιατρός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα έφτασε το 95,7% ενώ στην Αθήνα το 75%.

Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη της 3ης εμβολιαστικής δόσης, καθώς όπως είπε η χορήγηση της είναι κρίσιμη ειδικά για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα: «Κάνουμε έκκληση να εμβολιαστούν για την δική τους ασφάλεια», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κα Παγώνη είχε εκφράσει την ανησυχία της για τη Βόρεια Ελλάδα, σημειώνοντας ότι πρέπει όλοι να σπεύσουν να εμβολιαστούν στις αρχές της εβδομάδας, ενόψει των εορτασμών στη Θεσσαλονίκη.

Γέμισαν οι ΜΕΘ στη Λάρισα

Την ίδια ώρα ασφυκτική είναι η πίεση στο ΕΣΥ και στη Λάρισα, με τις ΜΕΘ των νοσοκομείων στην περιφέρεια να είναι πλήρεις, σύμφωνα με τον Γιάννη Γούλα, πρόεδρο εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με όσα είπε στο larissanet.gr, «Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στο ΕΚΑΒ σχεδόν από αρχές Οκτωβρίου αρχίζει και γίνεται έκρυθμη, αυτό το κύμα που ζήσαμε πέρυσι το ζούμε και φέτος. Έχουν αρχίσει οι διακομιδές καθημερινά στη Χαλκίδα και στα Γιάννενα καθώς τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει. Συνεχώς έχουμε νέα κρούσματα και το έργο μας επιβαρύνεται».

«Δυστυχώς, ξαναζούμε τα ίδια, όμως τώρα είναι πιο δύσκολα γιατί τα περιστατικά που μεταφέρουμε χρήζουν μεταφοράς και είναι κλινήρης σε σχέση με πέρυσι που ήταν περιπατητικά» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δενδιας
Ελληνοτουρκικά 0

Τους έκοψε τον ύπνο ο Δένδιας; Η Άγκυρα «αφρίζει» για τους πυραύλους στο Αιγαίο την ώρα που ο Ερντογάν ψάχνει σωσίβιο στο Κοράνι

Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας. Το παραλήρημα Ερντογάν και η διπλωματική...
Dark Eagle
Μέση Ανατολή 0

Ο Τραμπ βγάζει τον «Σκοτεινό Αετό» από το κλουβί: Το αμερικανικό υπερόπλο των 15 εκατ. δολαρίων που ετοιμάζεται να χτυπήσει την «καρδιά» του Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση πιέζει για την παρθενική αποστολή του υπερηχητικού πυραύλου LRHW στη Μέση Ανατολή,...