Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Πρέπει να «σφίξουν» τα μέτρα - 'Αμεσα να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας

Στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, αλλά και στη σημασία της αύξησης των εμβολιασμών αναφέρθηκε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Η φετινή παρέλαση γίνεται με φόντο την εκτόξευση των κρουσμάτων, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να βάζουν «φρένο» στις παρελάσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών πυροδότησε την αύξηση των κρουσμάτων.

«Το πρόβλημα δεν είναι στις παρελάσεις, αλλά στο ότι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την επιστήμη και τον εμβολιασμό. Όπου υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, ο κορωνοϊός καλπάζει. Συνεισφέρει και η πλημμελής εφαρμογή των μέτρων. Από προσωπική εμπειρία, μόνο τα μισά καταστήματα εστίασης που έχω επισκεφτεί τις τελευταίες ημέρες κάνουν έλεγχο για εμβολιασμό», δήλωσε στο Mega.

Αναφερόμενος στα σχολεία δήλωσε ότι η λειτουργία τους έχει πάει αρκετά καλά με τα τεστ που γίνονται. «Δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε την εκπαιδευτική διαδικασία. Το πιο σοβαρό που μπορούμε να κάνουμε είναι να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας. Ο FDA ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου στις ηλικίες 5 με 11 και σε λίγο διάστημα στις ΗΠΑ τα παιδιά θα είναι έτοιμα να κάνουν το εμβόλιο», πρόσθεσε.

Ωστόσο ο κ. Βασιλακόπουλος προχώρησε σε εφιαλτικές προβλέψεις για το επόμενο δίμηνο υπογραμμίζοντας πως πρέπει να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και να «σφίξουν» τα μέτρα.

«Η πρόβλεψη μου είναι ότι θα υπάρχει άνοδος, όμως χρειάζεται κοινή λογική. Όσο ο κόσμος δεν εμβολιάζεται και σαν κοινωνία είμαστε χαλαρή, τότε αποδεχόμαστε σαν κομμάτι της ζωής μας να χάνουμε 30 με 60 πολίτες της χώρας από κορωνοϊό. Όλες οι μαζικές εκδηλώσεις έχουν κίνδυνο, απλά το κράτος και οι επίσημοι θεσμοί πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα με την αποφυγή εκδηλώσεων εκεί που είναι μεγάλο το ιικό φορτίο», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...