Κοινωνία

Νέα Ερυθραία: Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο «Σαμουράι» για την δολοφονία του 43χρονου εργάτη

Εξηγήσεις στο ανακριτή για την αποτρόπαια δολοφονία του 43χρονου εργάτη στη Νέα Ερυθραία και τον τραυματισμό ενός ακόμη, την ώρα που έκαναν εργασίες για εταιρεία φυσικού αερίου, δίνει σήμερα στον ανακριτή ο 40χρονος που κατηγορείται για το έγκλημα.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί από την εισαγγελία ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε απόπειρα και τετελεσμένη κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών. Επίσης κατηγορείται και για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο 40χρονος το περασμένο Σάββατο κατέβηκε από το σπίτι του ντυμένος με στολή «τζουντόκα» και μετέβη στη λεωφόρο Τατοΐου όπου βρίσκονταν οι δύο εργαζόμενοι. Εκεί, φέρεται να διαπληκτίστηκε μαζί τους για το κόστος του φυσικού αερίου και λίγο αργότερα άρχισε να πυροβολεί το έναν εργάτη στην κοιλιακή χώρα και στον μηρό και τον δεύτερο επίσης στον μηρό. Το αποτέλεσμα ήταν ο ένας εκ των δυο ανδρών να τραυματιστεί θανάσιμα και ο άλλος να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 40χρονο, εκείνος φέρεται να τους είπε ότι η πράξη του οφείλεται σε εντολές «του σατανά» και ότι του έχουν κάνει μαύρη μαγεία. Την ίδια στιγμή, σε βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο δράστης εμφανίζεται να κρατά ένα από τα σπαθιά σαμουράι το οποίο μαζί με άλλα όπλα και σφαίρες βρήκαν οι αρχές στο σπίτι του. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος εμφανίζεται και στη σελίδα του στο Facebook να φορά μάσκα ξιφασκίας και με σπαθί σαμουράι ανά χείρας να παραδίδει μαθήματα» αυτοάμυνας.

Η παραβατική συμπεριφορά του 40χρονου (ο οποίος φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και να είχε νοσηλευτεί δύο φορές σε ψυχιατρική κλινική), ήταν μάλιστα γνωστή στους γείτονές του. Κατά πληροφορίες υπάρχουν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο κατηγορούμενος ντυμένος «τζουντόκα», πυροβολούσε στον αέρα αλλά και σε κάδους απορριμμάτων. Μάλιστα, γείτονες του 40χρονου φέρονται να είχαν ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές και την προηγούμενη ακόμα ημέρα του εγκλήματος για την παραβατική συμπεριφορά του, χωρίς όμως οι καταγγελίες τους να ληφθούν υπόψη.

Οι καταγγελίες αυτές προκάλεσαν την παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, η οποία έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν πράγματι έγιναν οι κλήσεις περιοίκων προς την αστυνομία για τη δράση του 40χρονου και αν πράγματι έγιναν γιατί οι αρχές δεν ανταποκρίθηκαν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ