Κοινωνία

Ν. Ερυθραία: Το προφίλ του «Σαμουράι» - Πυροβολούσε στην ταράτσα και ''πόζαρε'' με τα σπαθιά του - Νέες μαρτυρίες από τους γείτονες

Την Τετάρτη θα απολογηθεί ο 40χρονος, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου πυροβόλησε και σκότωσε έναν 43χρονο και τραυμάτισε έναν ακόμα που εκτελούσαν εργασίες σε εγκατάσταση φυσικού αερίου, στη Νέα Ερυθραία.

Ο δράστης, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, συνελήφθη στο σπίτι του, στην οδό Σκουφά μερικά μόλις μέτρα μακριά από το σημείο της ένοπλης επίθεσης και χθες οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος του κατηγορούμενου, ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας τετελεσμένης και σε απόπειρα κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας. Ο δράστης της Νέας Ερυθραίας παραπέμφθηκε ενώπιον τακτικού ανακριτή και ζήτησε και πήρε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί.

Ο 40χρονος «σαμουράι» της Νέας Ερυθραίας σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε απασχολήσει ξανά τη γειτονιά στο παρελθόν, ενώ ήταν γείτονας με το ένα εκ των δυο από θυμάτων του. Από τις μαρτυρίες γνωστών και γειτόνων προκύπτει ότι αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ και πριν από το φονικό επεισόδιο είχε πυροβολήσει από την ταράτσα του. Ο λογαριασμός του, παράλληλα, στο Facebook δίνει αποκαλυπτικά στοιχεία για την προωπικότητά του: όπλα, σπαθιά, μαύρη μαγεία... Όπως αποκαλύπτουν, δε, γείτονές του ο 40χρονος φέρεται να κακοποιούσε τη μητέρα του.
 

Ο 40χρονος φέρεται να κακοποιούσε τη μητέρα του, λένε οι γείτονες
 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο δράστης είχε ασχοληθεί και με σατανιστική οργάνωση στο εξωτερικό. «Έπρεπε να είναι εδώ και χρόνια στο ψυχιατρείο. Θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει κάποιοι έστω και παρά τη θέλησή του, να κλειστεί σε κλινική. Είχε παραισθήσεις. Έβλεπε να τον ζώνουν εκατοντάδες αράχνες. Όταν είχε νέα ψυχωσικά επεισόδια, εμμονές μπήκε για δεύτερη φορά στο ψυχιατρείο» ανέφερε οικογενειακός φίλος του «σαμουράι».

Τη στιγμή του εγκλήματος η γειτονιά πάγωσε: «Βλέπαμε που λάμπανε τα μάτια του περίεργα και ζούσαμε με μία τρομοκρατία εδώ...Έκανε συνεχώς δοκιμές με φλόμπερ σε έναν στόχο που μοιάζει με ανθρώπινο. Πυροβολούσε συνεχώς πουλιά, γάτες. Ο γιος μου είχε παρκάρει το αμάξι από κάτω μία φορά και πήγε με τις κορούλες του στο δρόμο και αυτό έριχνε και έπεσαν τα σκάγια κάτω» ανέφερε η μητέρα του τραυματία.

Ακόμα και άνθρωποι του περιβάλλοντός του, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, παραδέχονται πώς ο 40χρονος έχρηζε παρακολούθησης.

Όπως αποκαλύπτεται, ακόμα, και η μητέρα του 40χρονου, συνταξιούχος γιατρός, δεν ήταν κατάκοιτη, αλλά φοβόταν να μιλήσει, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων ο γιος της την κακοποιούσε.

«Η μητέρα του μού λέει τρέμω να ανοίξει η πόρτα και να μπει ο γιος μου... Της λέω, σε κακοποιεί λεκτικά; ναι... Μήπως και κάτι παραπάνω; Και κάτι παραπάνω...» ανέφερε γειτόνισσα.

Όπως λένε οι μαρτυρίες των περιοίκων πολύ συχνά ο άνδρας κυκλοφορούσε νυχτερινές ώρες με κουκούλα στο κεφάλι, να περπατάει προκλητικά και να κοιτάει έντονα άλλους περαστικούς. Αρκετοί είχαν απευθυνθεί στην αστυνομία χωρίς να έχει γίνει κάτι.
 

Ξεσπά ο αδερφός του νεκρού: «Πώς είναι έξω ο ψυχάκιας»
 

Στο μεταξύ, κοινό μυστικό μεταξύ των γειτόνων ήταν η περίεργη συμπεριφορά του 40χρονου δράστη. Από το δώμα της ταράτσας του σπιτιού του, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του protothema.gr έβγαινε ο δράστης ντυμένος «σαμουράι» πυροβολώντας στον αέρα και κρεμούσε ανδρείκελα προκαλώντας φόβο στους περίοικους. Σε αυτό το σπίτι βρήκε η αστυνομία σπαθιά, όπλα και σφαίρες μερικά από τα οποία κράδαινε ο 40χρονος επιδεικνύοντάς τα στους γείτονές του.



Την ώρα που η αστυνομία συνεχίζει να συλλέγει πληροφορίες για τη δραστηριότητα του 40χρονου, ο αδερφός του άτυχου άνδρα που έχασε τη ζωή του από τα πυρά του δράστη ξεσπά αποκλειστικά στο protothema.gr

«Mας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν «τρέξτε στο ΚΑΤ». Δεν τον πρόλαβα τον αδερφό μου. Είχε ήδη φύγει από τη ζωή. Πώς γίνεται έναν ψυχάκια, να τον αφήνουν ελεύθερο από το ψυχιατρείο με χαρτί στα χέρια, να κυκλοφορεί ελεύθερος και να έχει ολόκληρο οπλισμό στο σπίτι του και να θερίζει κόσμο. Από που τα βρήκε, ποιος του τα έδωσε όλα αυτά. Δεν μπορώ να το πιστέψω.. Να φοβόμαστε να βγούμε έξω. Ο αδερφός μου έφυγε άδικα και δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου αυτό το πράγμα. Πρέπει κάτι να αλλάξει γιατί θα υπάρξουν κι άλλα θύματα σε όλη την Ελλάδα, δυστυχώς» λέει στο protothema.gr ο αδερφός του άνδρα που έφυγε από τη ζωή  το μεσημέρι του Σαββάτου από τα πυρά του 40χρονου δράστη.

 

Οπλοστάσιο το σπίτι του «σαμουράι»
 

Μέσα στο σπίτι του βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο, ακόμα και μεταλλικά βέλη σαμουράι, ενώ ο ίδιος έχει αναρτήσει φωτογραφίες και με ναρκωτικές ουσίες. Είχε στήσει ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, βρέθηκαν:- περίστροφο - μεταλλικό τσεκούρι - ξίφος με μήκος λάμας -67- εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος - ξιφίδιο με μήκος λάμας -20- εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος - 2 αυτοσχέδια δρεπάνια - 2 ασημένιες ακονισμένες πεπλατυσμένες λεπίδες σε σχήμα άστρου - στολή πολεμικής τέχνης - 36 φυσίγγια - 6 κάλυκες - νάιλον συσκευασίες περιέχουσες πιθανόν ναρκωτικές ουσίες - ζυγαριά ακριβείας - κινητό τηλέφωνο

 

Αυτός είναι ο «σαμουράι» που σκότωσε τον υπάλληλο

Ως «αυτοαπασχολούμενος» και δημιουργός ηλεκτρονικής μουσικής, ο οποίος είχε εργαστεί παλαιότερα στον τομέα των πωλήσεων και της εξυπηρέτησης πελατών σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρονικών, εμφανίζεται στα social media ο δράστης της φονικής επίθεσης το πρωί του Σαββάτου στη Νέα Ερυθραία.

Ο 40χρονος ο οποίος απέδωσε αρχικά στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι η πράξη του οφείλεται σε εντολές «του σατανά» και ότι του έχουν κάνει μαύρη μαγεία, ήταν λάτρης των πολεμικών τεχνών. Ο ίδιος σε αρκετά βίντεο που αναρτούσε στο λογαριασμό του στο facebook «παρέδιδε μαθήματα» από την ταράτσα του σπιτιού στους διαδικτυακούς του φίλους ενώ σε κάποια από αυτά εμφανίζεται να κρατά και το ένα από τα σπαθιά σαμουράι το οποίο μαζί με άλλα όπλα (περίστροφο, μεταλλικό τσεκούρι, δρεπάνια, λεπίδες σε σχήμα άστρου) και σφαίρες βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του.

Οι περισσότεροι από 4000 διαδικτυακοί φίλοι του είχαν την ευκαιρία μέσα από τα βίντεο που αναρτούσε στο facebook να παρακολουθήσουν μαθήματα αυτοάμυνας αλλά και γιόγκα, που εκτελούσε ο δράστης, ο οποίος στο διαδικτυακό βιογραφικό του αναφέρει ότι εργαζόταν σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρονικών, ενώ είχε φοιτήσει σε ιδιωτικό σχολείο.

Σε ένα από τα βίντεό του φορά και την άσπρη στολή σαμουράι με την οποία ήταν ντυμένος, σύμφωνα με τους γείτονες, όταν επιτέθηκε και στους δυο υπαλλήλους της εταιρείας φυσικού αερίου. Στο συγκεκριμένο βίντεο διάρκειας περίπου 18 λεπτών ο δράστης εμφανίζεται πολύ νωρίς το πρωί για να κάνει προπόνηση.

 

Η εικόνα την οποία έχει τραβήξει από το κινητό του τηλέφωνο είναι αρκετά σκοτεινή ωστόσο διακρίνεται να φορά την άσπρη στολή και το σπαθί σαμουράι. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του βίντεο με το ένα χέρι κρατά το σπαθί και με το άλλο χέρι χτυπά ένα μικρό μπαλάκι το οποίο είναι κρεμασμένο. Ο δράστης κατά τη διάρκεια της επίδειξης αναφέρεται και στην δράση που μπορεί να έχει κάποιος χρησιμοποιώντας το σπαθί σαμουράι. Για λόγους αυτοπροστασίας φοράει και ειδική μάσκα παρόμοια με αυτή που φορούν οι αθλητές ξιφασκίας.

Στα περισσότερα βίντεο που έχει αναρτήσει στην σελίδα του στο facebook ο δράστης της φονικής επίθεσης δείχνει πολεμικές τεχνικές χρησιμοποιώντας το σπαθί σαμουράι.

Σε κάποια βίντεο αναφέρεται σε γυμναστική γιόγκα την οποία χρησιμοποιεί λέει τα τελευταία δέκα χρόνια που τον βοηθά στο νου και στο σώμα.

Το χρονικό της επίθεσης

Το πρωί του Σαββάτου ο άνδρας βγήκε στον δρόμο φορώντας στολή «σαμουράι» (τζούντο) και πλησίασε νευρικά τους δυο άνδρες οι οποίοι εργάζονταν σε εταιρεία εγκατάστασης φυσικού αερίου.

«Έχεις βάλει τον εργάτη σου να μου κάνει μαύρη μαγεία», φέρεται να τους είπε λίγο πριν ανοίξει πυρ εναντίον τους.

Λίγα λεπτά αργότερα ένας 43χρονος υπάλληλος πέφτει νεκρός από τις σφαίρες ενώ ο δεύτερος διακομίζεται με σοβαρό τραύμα στο νοσοκομείο, όμως διαφεύγει τελικά τον κίνδυνο.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί οι οποίοι εντόπισαν το σπίτι του 40χρονου και τον συνέλαβαν.

Ο δράστης είχε αφήσει -ή πετάξει- το όπλο στην πυλωτή της πολυκατοικίας του και όταν ερωτήθηκε από αστυνομικούς για την πράξη του φέρεται ότι είπε πως «με έχουν δέσει με μαύρη μαγεία. Ο Σατανάς με έβαλε να το κάνω».

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, 40χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία,
απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς νωρίτερα πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο άτομα και συγκεκριμένα 43χρονο ημεδαπό γείτονά του και έτερο 43χρονο ημεδαπό, που
εκτελούσαν τεχνικές εργασίες σε παρακείμενη οικία.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και στο πλαίσιο αναζητήσεων εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ παράλληλα στην
πυλωτή της οικίας του βρέθηκε και κατασχέθηκε περίστροφο.

Οι τραυματισθέντες διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία, όπου ο ένας εξ αυτών κατέληξε, ενώ ο έτερος νοσηλεύεται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...