Κοινωνία

Βατόπουλος: Υγειονομικά επικίνδυνες οι παρελάσεις - Να αποφύγουμε ένα νέο λοκντάουν

«Το “στοίχημα” είναι τα επόμενα κύματα της πανδημίας να είναι όσο το δυνατόν μικρότερα με λιγότερους ασθενείς και πολύ λιγότερα βαριά περιστατικά», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας ΠΑΔΑ, Άλκης Βατόπουλος.

«Θα έχουμε μια αύξηση κρουσμάτων μέσα στο χειμώνα και πιθανότατα να έχουμε και αργότερα την άνοιξη προς καλοκαίρι, όπως πέρυσι. Το θέμα είναι αυτά να είναι διαχειρίσιμα», πρόσθεσε ακόμα ο ίδιος.

«Εξαρτάται από την οργανωμένη κοινωνία αν καταφέρει να περιορίσει την επιδημία. Έχουμε πει ότι έχουμε τα “όπλα”, δηλαδή τον εμβολιασμό, την τήρηση των μέτρων και τα τεστ, όπως λένε οι οδηγίες. Αν κινηθούμε με βάση αυτά ελπίζει κανείς ότι τα πράγματα θα πάνε καλά», είπε ακόμα ο κ. Βατόπουλος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν θέλει ένα lockdown», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι πλέον οι αποφάσεις είναι περισσότερο πολιτικές.

«Οι παρελάσεις είναι σαφές ότι είναι υγειονομικά επικίνδυνες και ότι έχει να κάνει με συνωστισμό δεν πρέπει να γίνεται. Όμως μπαίνει το θέμα μήπως για πολιτικούς ή κοινωνικούς λόγους πρέπει να γίνει η παρέλαση. Ίσως είναι κάτι που συνεκτιμάται από την Πολιτεία», τόνισε, λέγοντας ότι το θέμα των παρελάσεων δεν ετέθη στην επιτροπή των εμπειρογνωμώνων του υπουργείου Υγείας.

Αναφερόμενος σε τυχόν παρενέργειες εμβολιασμένων, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για το πόσοι εμβολιασμένοι είχαν παρενέργειες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...