Κοινωνία

Ρέθυμνο: Δύο κοπέλες αφήνουν μία «σακούλα Ανθρωπιάς» σε άστεγο

Δυστυχώς, κάποιοι άστεγοι, βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση κατά συνείδηση. Δεν επιθυμούν δηλαδή καμία συνδιαλλαγή με το κράτος, με αποτέλεσμα να μην διαθέτουν ταυτότητα και αριθμό ΑΦΜ. Γεγονός που δένει και τα χέρια της τοπικής εκκλησίας που ενώ προσφέρει στέγη και φαγητό στους αναξιοπαθούντες, αυτό δεν είναι εφικτό να υλοποιηθεί, μιας και δεν υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα για να προχωρήσει η διαδικασία.

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίστοιχες περιπτώσεις έχουμε δει στις αποθήκες της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Ρεθύμνου στον Κουμπέ, στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στην παλιά πόλη, όπως και στην Πλατεία Μικρασιατών, ακόμα και στην κεντρική λεωφόρο στο ύψος της Καλλιθέας, ενώ νεκροί έχουν εντοπιστεί άστεγοι στην περιοχή των δικαστηρίων μετά από επανειλημμένες προσπάθειες να βοηθηθούν χωρίς αντίκρισμα.

Όμως ο άστεγος στο κέντρο της πόλης, δέχεται μια διακριτική βοήθεια, χωρίς γραφειοκρατία και το κράτος ή την εκκλησία για μεσάζοντα. Δύο νεαρές κοπέλες, του άφησαν μια σακούλα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και απομακρύνθηκαν αμέσως για να μην τον ενοχλήσουν, ξυπνήσει και ντραπεί και δεν δεχθεί την προσφορά αυτή αλληλεγγύης στην πράξη.

Ζουν στο περιθώριο και είναι αόρατοι για τους περισσότερους, ευτυχώς όμως για κάποιους όχι… Έχουν γνώση της κατάστασης και δρουν ανάλογα.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ