Κοινωνία

Τσαπατάκης: Καταγγέλλει περιστατικό παράνομης στάθμευσης σε θέσεις ΑμΕΑ

Καταγγέλοντας ένα ακόμη περιστατικό παράνομης στάθμευσης σε θέσεις ΑμΕΑ, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, βίντεο στο οποίο φαίνεται ο ίδιος να προσπαθεί να μπει στο αυτοκίνητό του, ενώ κάποιος ασυνείδητος συμπολίτης, του έφραξε την πρόσβαση, κλείνοντας σχεδόν ολοκληρωτικά τη ράμπα.

Το περιστατικό συνέβη σε δρόμο της Θεσσαλονίκης. Ο αθλητής, δεν θύμωσε, ούτε τα παράτησ. Με πολύ κόπο, κατάφερε να μπει στο αυτοκίνητό του, όμως, το πρόβλημα όπως εξηγεί στην ανάρτησή του, δεν είναι το πόσο δυσκολεύτηκε ο ίδιος, αλλά το πώς και πότε θα αλλάξει η “α-παιδεία” όσων «στερούν το δικαίωμα στη ζωή από τους ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο κίνησης».

Δικαίωμα στη ζωή έχουμε όλοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δικαίωμα στην ζωή, έχουμε όλοι! Άλλη μια φορά που διαπίστωσα ότι κάποιοι στερούν αυτό το δικαίωμα από τους ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο κίνησης ή ζωής (όπως αναφέρομαι αντί για τον όρο ανάπηροι ή ΑΜΕΑ) και αποφασίζουν για το αν θα ζήσουν.

Άλλη μια φορά που διαπίστωσα, από προσωπική εμπειρία, ότι πρέπει να συνεχίσω να δημοσιεύω τέτοιες συμπεριφορές μήπως και αλλάξει η “α-παιδεία” όλων εκείνων…

Καμιά φορά όμως, δεν θα με σταματήσει από το να πιστεύω ότι θα αλλάξουμε! Για την ιστορία, είχα παρκάρει το αυτοκίνητο μου σε θέση στάθμευσης για ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο κίνησης και ο οδηγός του λευκού αυτοκινήτου διπλο-πάρκαρε.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να μην μπορώ να ανοίξω όσο χρειάζεται την πόρτα για να μπω και να βάλω το καρότσι μέσα. Τα κατάφερα όμως, όπως κάθε φορά! Τι θα συμβεί όμως όταν τα χέρια μου θα πάψουν να είναι δυνατά;», γράφει ο Αντώνης Τσαπατάκης.

https://www.facebook.com/watch/?v=959597824769229

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ