Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 10 κρούσματα εντοπίστηκαν σε σχολείο - Γεμίζουν τα νοσοκομεία

Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές έχει σημάνει η περίπτωση του χωριού Καβαλάρι στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό 15 και πλέον κρουσμάτων κορονοϊού στο δημοτικό σχολείο του χωριού.

Το γεγονός έχει ήδη προκαλέσει το κλείσιμο τάξεων του εν λόγω σχολικού συγκροτήματος, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα μεταβαίνει στο χωριό κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να διενεργήσει δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) σε κατοίκους και μαθητές ώστε να διαπιστωθεί εάν η διασπορά στην κοινότητα είναι μεγάλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έχει ξανασυμβεί παρόμοιο γεγονός σε προηγούμενους ελέγχους στο σχολείο, όμως τώρα τα κρούσματα είναι αρκετά» τονίζει στο GRTimes ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, που είναι και ο άνθρωπος ο οποίος αιτήθηκε από τον ΕΟΔΥ την αποστολή κινητού κλιμακίου για τη διενέργεια των τεστ.

Γεμίζουν τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα

Περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, Ηρακλής Τσανικίδης, τόνισε ότι καθημερινά τα κρούσματα αυξάνονται, την ίδια ώρα που η κατάσταση στο νοσοκομείο Κατερίνης αρχίζει και γίνεται ασφυκτική.

«Οι 32 απλές κλίνες Covid που διαθέτει η κλινική μας είναι όλες γεμάτες, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις υπόλοιπες 4 της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης του νοσοκομείου όπως πέρσι διότι υπάρχουν και άλλα περιστατικά που πρέπει να νοσηλευτούν» ανέφερε ειδικότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμπλήρωσε ότι πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα ούτε στους όμορους νομούς να μεταφερθούν περιστατικά, αποκαλύπτοντας ότι χθες περιστατικό κορωνοϊού έφυγε χθες από την Κατερίνη προκειμένου να νοσηλευτεί στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και η αναμονή του έφτασε ακόμη και τις οκτώ ώρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ