Κοινωνία

Κορονοϊός: Αναστολή παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου και σε δεύτερο νομό της Βόρειας Ελλάδας

Συνεχίζεται η μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα, με τα κρούσματα να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. Το τελευταίο 24ωρο οι μολύνσεις στη Θεσσαλονίκη ανήλθαν σε 551, ενώ οι υγειονομικοί κρούουν τον κώδωνα ενόψει του χειμώνα.

Μετά την Ημαθία όπου αποφασίστηκε λόγω του επβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, η ίδια απόφαση ελήφθη και στην Πιερία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το seleo.gr, σε κοινή αποφαση για αναστολή των παρελάσεων, κατέληξαν οι αρμόδιοι φορείς της Πιερίας, καθώς η αυξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε συνδυασμό με το χαμηλο ποσοστό εμβολιασμού δεν αφήνουν περιθώρια για μαζικές εκδηλώσεις.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

«Καθώς η πανδημία καλπάζει και αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα ασθενών από κορωνοϊό (COVID-19) στην Πιερία (ενημέρωση ΕΟΔΥ), αποφασίστηκε η μη πραγματοποίηση των παρελάσεων στην Π.Ε. Πιερίας.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε με σύμφωνη γνώμη (ομόφωνα) εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, της Ιεράς Μητρόπολης, της Αντιπεριφέρειας, των Δήμων Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας Κολινδρού, της Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης και του Ιατρικού Συλλόγου.

Από όλους τους φορείς εκφράστηκε η επιθυμία πραγματοποιήσεως των παρελάσεων, κάτι, όμως, που αποκλείει η αύξηση των κρουσμάτων σε ολόκληρη την Πιερία.

Οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων της Πιερίας εξέφρασαν εθνική υπερηφάνια για τους αγώνες των αγωνιστών του έπους του ‘40, τιμή στους ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών και στήριξη σε κάθε άλλη εκδήλωση και δραστηριότητα που συμβάλλει στη διατήρηση της εθνικής μνήμης και καλλιεργεί την αγάπη προς την πατρίδα».

Υποχρεωτική καθίσταται, υπενθυμίζεται, η χρήση της μάσκας για όλους στις παρελάσεις, καθώς οι επιστήμονες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο περαιτέρω διασποράς της πανδημίας στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε συγκεκριμένα:

«Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.»
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...