Κοινωνία

Λάρισα: Καταδικάστηκαν για τον άγριο ξυλοδαρμό τσιγγάνου – «Μου παραμόρφωσαν το πρόσωπο»

Ποινές φυλάκισης 2 ετών επέβαλε στους δύο από τους πέντε κατηγορούμενους το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας χθες για επίθεση που σημειώθηκε τον Μάιο του 2016, σε βάρος 64χρονου Ρομά κατοίκου Νέας Ιωνίας.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη μετά τη μετατροπή της κατηγορίας από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και καταδικάστηκαν με αναστολή. Για τους υπόλοιπους η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αθωωτική κατά πλειοψηφία, καθώς οι δικαστές που ζήτησαν την καταδίκη τους μειοψήφησαν (4-3).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι κατηγορούμενοι φέρονταν ότι στις 29 Μαΐου 2016 επιτέθηκαν στον 64χρονο με άλλα άτομα τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί επειδή ενοχλούνταν από την παρουσία του στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για παρακολούθηση ποδοσφαιρικού αγώνα επειδή είναι Ρομά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έριξαν τον 64χρονο στο έδαφος και τον χτυπούσαν με γροθιές και κλωτσιές. Σήμερα πέντε χρόνια μετά το επεισόδιο ο παθών έχει ακόμη στο πρόσωπό του την παραμόρφωση, ενώ αντιμετωπίζει προβλήματα ακοής. Εντούτοις, στη εκδίκαση της υπόθεσης υπήρξε ανατροπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, ο εισαγγελέας έδρας δεν πείστηκε από τους μάρτυρες κατηγορίας για τον τρόπο που σημειώθηκε το επεισόδιο. Στην πρότασή του φέρεται να ανέφερε: «Καμία πράξη βίας δεν έγινε από την πλειονότητα των κατηγορούμενων. Ο ένας μόνο τον χτύπησε πάνω στο επεισόδιο, με αποτέλεσμα ο παθών να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί σοβαρά».

Ο εισαγγελέας έδρας ζήτησε την ενοχή ενός κατηγορούμενου και την απαλλαγή των υπολοίπων. Ομως, το δικαστήριο έκρινε ένοχους δύο κατηγορούμενους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ