Κοινωνία

Λάρισα: Τεράστιος γαλέος κλέβει τις εντυπώσεις σε ιχθυοπωλείο

Ένας τεράστιος γαλέος, που αλιεύτηκε στη θαλάσσια περιοχή του Πηλίου, προκάλεσε εντύπωση σε όσους το είδαν σε ιχθυοπωλείο – ιχθυομαγειρείο της Λάρισας. Μάλιστα σε λίγα λεπτά εξαφανίστηκε από τους καλοφαγάδες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην κάμερα του Larissanet.gr μίλησε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και εξήγησε πως είναι γαλέος-καρχαριοειδές. Όπως είπε μαγειρεύεται «τηγάνι με σκορδαλιά, λεμονάτο στο φούρνο, ψητό και πλακί. Είναι ένα πολύ ωραίο ψάρι» και εξήγησε πως έχει αλιευτεί στο Πήλιο και συγκεκριμένα στον Κατηγιώργη.

Σύμφωνα με το allabout.fish ο γαλέος ανήκει στην οικογένεια των καρχαριοειδών. Το κρέας του είναι αρκετά εμπορικό. Έχει μυτερό ρύγχος, γκρίζο κορμί, άσπρη κοιλιά και μαύρα σημάδια στα πτερύγιά του. Συνήθως κινείται σε βαθιά νερά πέραν των 100 μέτρων. Ταξιδεύει σε ομάδες και μεταναστεύει συχνά. Το μέγεθός του συνήθως φτάνει τα 1 με 2 μέτρα. Τρέφεται με μικρά ψάρια και μαλάκια. Ψαρεύεται με παραγάδι βυθού ή δίχτυα ή βαθιά καθετή από σκάφος.

Δείτε το βίντεο που εξασφάλισε το Larissanet.gr: 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...