Κοινωνία

Πολυτεχνείο Κρήτης: Κοσμήτορας καταγγέλλει «ομηρία» από φοιτητές-«Διαστρεβλώσεις και συκοφαντίες» απαντούν εκείνοι

Ομάδα φοιτητών, αλλά και ατόμων που δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα, κράτησε όμηρο για τέσσερις ώρες στο γραφείο του, τον κοσμήτορα του Τμήματος, με αφορμή μία αφίσα που μετακίνησε ο καθηγητής από το σημείο που βρισκόταν, στον πίνακα ανακοινώσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κοσμητείας, «η ομάδα 20-30 ατόμων, κρατούσε τον Κοσμήτορα όμηρο, σε αποπνικτική ατμόσφαιρα και υπό συνεχείς ύβρεις, απαγορεύοντάς του να βγει από το γραφείο, με αποτέλεσμα να αποτραπεί διδασκαλία προγραμματισμένης διάλεξης. Το αίτημα της ομάδας αυτής ήταν «να ανακαλέσει ο Κοσμήτορας το email που είχε στείλει σε φοιτητή για το περιστατικό και να υπογράψει δήλωση»!

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι καθηγητές του Τμήματος, κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού, του απαγορεύθηκε με βία η χρήση του σταθερού τηλεφώνου του γραφείου του, ενώ παριστάμενος προσπάθησε να του βάλει στυλό στο χέρι για να υπογράψει. Επίσης, δέχτηκε φωνές και ύβρεις από άτομα ενώ τα ίδια άτομα τον βιντεοσκόπησαν. Παράλληλα, δύο μεγαλόσωμα άτομα στην έξοδο του γραφείου «ρύθμιζαν» το ποιος έμπαινε και έβγαινε, εμποδίζοντας βίαια την έξοδο του Κοσμήτορα.

Φοιτητές: «Διαστρεβλώσεις και συκοφαντίες»

«Η Κοσμητεία του ΗΜΜΥ προχώρησε στη δημοσίευση μιας ανακοίνωσης η οποία βρίθει διαστρεβλώσεων και συκοφαντικών διατυπώσεων σε βάρος των φοιτητών, του φοιτητικού συλλόγου και των αποφάσεών του», σύμφωνα με καταγγελία του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές καταγγέλλουν τα όσα αναφέρονται σε πρόσφατη ανακοίνωση της κοσμητείας σημειώνοντας: «Είναι προφανές ότι οι κινητοποιήσεις του Φοιτητικού μας Συλλόγου ενάντια στην προσπάθεια εφαρμογής από καθηγητές και του Κοσμήτορα του ΗΜΜΥ ενός κατασταλτικού πειθαρχικού πλαισίου φίμωσης της συνδικαλιστικής δραστηριότητας των φοιτητών, εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την Κοσμητεία αλλά και συνολικά το Ίδρυμα του Πολυτεχνείου Κρήτης».

Οι φοιτητές συνεχίζουν χαρακτηριστικά: «Δεν κάνει ασφαλώς καμία εντύπωση το γεγονός ότι φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έσπευσαν να δημοσιεύσουν την ανακοίνωση της Κοσμητείας, έχοντας βεβαίως αποκρύψει τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας και τις ανακοινώσεις και αποφάσεις του Φοιτητικού μας Συλλόγου».

«Οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για το παρόν και το μέλλον της νεολαίας. Καλούμε στο πλευρό μας κάθε εκπαιδευτικό και μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ