Κοινωνία

Αίγιο: Απίστευτη πλεκτάνη σε βάρος 86χρονης με λάφυρο...8.000 ευρώ-Πώς αποκαλύφθηκε

Μια ηλικιωμένη κάτοικος του Αιγίου δέχθηκε τηλεφώνημα από δύο άνδρες πριν λίγες ημέρες. Ο ένας της παρουσιάστηκε ως γιατρός και ο δεύτερος ως δικηγόρος και την ενημέρωσαν ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο και χρήζει άμεσης μεταμόσχευσης. Έτσι, της ζήτησαν χρήματα.

Η 86χρονη αναστατώθηκε και ζήτησε να μάθει περισσότερα, δηλώνοντας μάλιστα την πρόθεση να μεταβεί άμεσα στο νησί που ζει η κόρη της, όπως γράφει το flamis.gr. 

Οι δράστες, τότε, την καθησύχασαν λέγοντάς της ότι μπορεί να επικοινωνήσει με το παιδί της. Τότε, στην άλλη άκρη της γραμμής άκουγε μια γυναικεία φωνή να της λέει: «Μαμά, είμαι καλά... Δεν ακούγομαι καλά λόγω της κατάστασης. Κάνε αυτό που σου λένε ο γιατρός και ο δικηγόρος».

Τότε, η ηλικιωμένη πείστηκε ότι μίλησε όντως με την κόρη της και εξέφρασε την αδυναμία αποστολής των 8.000 ευρώ, καθώς δεν είχε τρόπο για την άμεση καταβολή του ποσού, με τους συνομιλητές της να προθυμοποιούνται να την «εξυπηρετήσουν», και τον «δικηγόρο» να αναλαμβάνει δράση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκείνος, της έκλεισε ραντεβού με «συνεργάτη της εταιρείας του» που θα την επισκεπτόταν στο σπίτι της κατά την επιστροφή του από επαγγελματικό ταξίδι στον Πύργο. Όταν αυτός έφτασε στο σημείο, η ηλικιωμένη πέταξε από το μπαλκόνι μία σακούλα απορριμμάτων.

Η ρίψη της σακούλας, έγινε κατόπιν προτροπής του ίδιου ατόμου, με το αιτιολογικό να μην ταλαιπωρηθεί λόγω ηλικίας ανεβοκατεβαίνοντας τις σκάλες.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία, ωστόσο, αυτό που ανησυχεί είναι το γεγονός πως οι δράστες φέρεται να γνώριζαν την οικογενειακή κατάσταση του θύματος, καθώς από την πρώτη στιγμή της ανέφεραν τον μόνιμο τόπο κατοικίας της κόρης της ως το σημείο του υποτιθέμενου τροχαίου.

Σημειώνεται, τέλος, πως η 86χρονη πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση, κάλεσε την κόρη της, χωρίς όμως εκείνη να μπορεί ν’ ανταποκριθεί. Όταν οι δυο γυναίκες επικοινώνησαν, αποκαλύφθηκε η απάτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ