Κοινωνία

Ρόδος: Εκπαιδευτικός κατηγορείται για αποπλάνηση 14χρονης

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα κάτσει στις 10 Νοεμβρίου ένας 52χρονος εκπαιδευτικός, ο οποίος φέρεται να αποπλάνησε 14χρονη στη Ρόδο.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, ενώ σοκάρουν οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, ο 52χρονος μπήκε παράνομα στο σπίτι της μαθήτριας την ώρα που έλειπε μαζί με τους γονείς της, ενώ όταν επέστρεψαν τής είπε με ύφος «γύριζες έξω», ενώ ακολούθως επιτέθηκε στον πατέρα της, χτυπώντας τον στο πρόσωπο.

Ο 49χρονος ανταπέδωσε τα χτυπήματα, με αποτέλεσμα να διαπληκτιστούν, ενώ η σύζυγός του κάλεσε την Αστυνομία.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος εν τω μεταξύ είχε ακινητοποιηθεί από τον πατέρα, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, φέρεται να του είπε ότι είναι ερωτευμένος με την κόρη του, υποστηρίζοντας ότι είχαν «σχέση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κατάθεση της 14χρονης

Στην κατάθεσή της, η ανήλικη μαθήτρια ανέφερε ότι διατηρούσε φιλική σχέση με τον καθηγητή, ενώ όταν μετατέθηκε από το σχολείο της, μιλούσαν μέσω Facebook.

Υποστήριξε ότι τον Σεπτέμβριο του 2018 συναντήθηκαν και φιλήθηκαν, ωστόσο από τον Απρίλιο του 2019 άρχισε να την εκμεταλλεύεται σεξουαλικά, ενώ η ίδια τού είχε εκφράσει πολλές φορές την άρνησή της.

Ενώπιον, ωστόσο, του αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου η ανήλικη φέρεται να ανασκεύασε μερικώς, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι όλα όσα συνέβησαν μεταξύ τους έγιναν «με τη θέλησή της χωρίς την άσκηση βίας ή πίεσης». Παράλληλα, αναφέρθηκε λεπτομερώς στον τρόπο γνωριμίας τους και στη «σχέση» αγάπης που είχαν αναπτύξει. Ισχυρίστηκε επίσης ότι ήταν καλός μαζί της και της είχε κάνει δώρο ένα βραχιόλι, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν επιθυμεί τη δίωξή του.

Αρνείται τις κατηγορίες ο εκπαιδευτικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την πλευρά του, ο εκπαιδευτικός, σε εξηγήσεις που έδωσε μέσω υπομνήματος, αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε καν ούτε σεξουαλική επαφή, αλλά μια «πλατωνική αγάπη» με την ανήλικη, ενώ δεν θα έκανε κάτι που θα έθιγε την αξιοπρέπειά της και μάλιστα ενάντια στη θέλησή της.

Κατέστησε επίσης σαφές ότι δεν πρόκειται να υπεισέλθει σε «λεπτομέρειες που θα έθιγαν την προσωπικότητά της», ενώ οποιαδήποτε πράξη κι αν τελέστηκε έγινε μετά τη συμπλήρωση του 13ου έτους της ηλικίας της.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως βάσει της ιατρικής πραγματογνωμοσύνης, η ανήλικη δεν έφερε κακώσεις, ούτε ρήξη παρθενικού υμένα. Ο ιατροδικαστής, δε, θα αποφανθεί αν υπήρξε ερωτική επαφή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ