Κοινωνία

Θεσσαλονίκη-ΕΟΔΥ: Η πίεση στα νοσοκομεία δεν είναι ίδια με πέρυσι

«Υπάρχει μια πίεση στα νοσοκομεία όμως ευτυχώς η αναλογία κρουσμάτων σε νοσηλείες δεν είναι η ίδια που είχαμε στο δεύτερο και τρίτο κύμα στη Θεσσαλονίκη και αυτό είναι ένα αποτέλεσμα του εμβολιασμό. Υπάρχει διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, μετά την συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα στο δημαρχείο της πόλης.

«Το νούμερο ένα για να τελειώνουμε με την πανδημία είναι ο εμβολιασμός. Το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, δεν είναι νέο πλέον, έχουν εμβολιαστεί πάνω από 6 δις παγκοσμίως και θεωρώ ότι είναι ο μόνος δρόμος που θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε για να τελειώνουμε με την πανδημία», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«25-30% των κρουσμάτων αφορούν παιδιά»

«Βλέπουμε μια αύξηση στον αριθμό κρουσμάτων στα παιδιά. Αποτελούν 25-30% των κρουσμάτων αλλά ευτυχώς δεν έχουμε δει μεγάλη αύξηση σε νοσηλείες στα παιδιά και πολύ σοβαρά νοσήματα», τόνισε ο ίδιος.

Ζέρβας: Με ανησυχούν τα αυξημένα κρούσματα – Τήρηση των μέτρων στις παρελάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Με ανησυχούν τα αυξημένα κρούσματα και κάνω έκκληση να συνεχίσουμε να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα με μάσκες και προφυλάξεις. Η πόλη χρειάζεται την κανονικότητα και πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και να εμβολιαστούμε», σημείωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Ερωτηθείς για τις εορταστικές εκδηλώσεις και τις παρελάσεις ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι κάθε πολίτης πρέπει να τηρεί τα μέτρα. «Θέλουμε να αποφύγουμε αυτά που έγιναν πέρσι», επισήμανε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...