Κοινωνία

Tασούλας: "Δεν έχει πρόβλημα στατικότητας το κτίριο της Βουλής"

Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Παναγιώτης Καρύδης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις ρηγματώσεις στο κτίριο του Κοινοβουλίου.

«Το κτίριο είναι ασφαλές, ούτε συναγερμός, ούτε κίνδυνος» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, τονίζοντας ότι κάθε έργο που έχει γίνει στο κτήριο ενισχύει την στατικότητα του. «Τόσο το γκαράζ όσο και το γυάλινο σκέπαστρο έχουν βελτιώσει την κατάσταση, δεν δημιουργούν προβλήματα», είπε ο κ Τασούλας, βασιζόμενος στους ελέγχους που έχει διενεργήσει η τεχνική υπηρεσία της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφορικά με τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από τον καθηγητή Παναγιώτη Καρύδη ο κ Τασούλας είπε ότι είναι καλοδεχούμενες οι ανησυχίες, τις έχουμε υπόψιν μας, ωστόσο η μελέτη στην όποια βασίστηκε ο κ Καρύδης έγινε προ 15ετίας.

Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στους ελέγχους που έγιναν μετά τον σεισμό του Ιουλίου του 2019, οπότε και είχαν σπάσει τζάμια του κτηρίου, μεταφέροντας την εκτίμηση της αρμόδιας υπηρεσίας ότι τα κτήρια είναι λειτουργικά, έχουν εντοπιστεί ρωγμές και χαρακιές, ωστόσο οι ρηγματώσεις είναι επιφανειακές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...