Κοινωνία

Πάτρα: Αναβάλλεται ο εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία Δάφνες

Η ΟΙΚΙΠΑ συμμετέχει στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών που για 31η χρονιά συντονίζει η Ελληνική Ένωση προστασίας θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA), το μεγαλύτερο εθελοντικό γεγονός του είδους του στον κόσμο με πάνω από 14 εκατομμύρια εθελοντές παγκοσμίως!

Η πρωτοβουλία στη χώρα μας θα διαρκέσει από 18 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Οκτωβρίου 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα μέλη και οι φίλοι της ΟΙΚΙΠΑ – Οικολογικής Κίνησης Πάτρας είχαν προγραμματίσει γι’ αυτό το Σάββατο 16/10/2021 να βρεθούν στην παραλία Δάφνες από τις 9.30 πμ μέχρι 11.30 πμ, για να πραγματοποιήσουν εθελοντικό καθαρισμό με την συνδρομή μελών (Σ. Κορδέλλα, Κ. Κουβαρά) του  Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών που διαθέτει εμπειρία πολλών ετών στη μελέτη των θαλασσίων απορριμμάτων (marine litter).

Ωστόσο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν η δράση αυτή αναβάλλεται και θα υπάρξει ενημέρωση για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στόχος της προσπάθειας είναι η προστασία των θαλασσών μας από τα απορρίμματα και η συνειδητοποίηση της έκτασης του προβλήματος από κοντά.  Οι διοργανωτές της εκδήλωσης στοχεύουν επίσης να μοιραστούν τη γνώση με φίλους, οικογένεια και συναδέλφους και να γίνουν μέρος της λύσης μιας παγκόσμιας πρόκλησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ