Κοινωνία

Δολοφονία ενεχυροδανειστή: Ισόβια η ποινή για τους δολοφόνους

Η «γυναίκα-αράχνη», κρίθηκε ένοχη για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία του του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη το 2013 μέσα στο διαμέρισμά του στη Δάφνη.

Αρχικά, η 32χρονη είχε κριθεί ένοχη για συναυτουργία στη δολοφονία και της είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Όμως, μετά από αναίρεση του Αρείου Πάγου, η δίκη επαναλήφθηκε ως προς το σκέλος των ποινών, καθώς το ανώτατο δικαστήριο έκρινε πως πρέπει να μετατραπεί η αρχική κατηγορία.

Έτσι, έσπασαν τα ισόβια για την καταδικασθείσα, η οποία σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται να παγίδεψε το θύμα μέσω Facebook, ενώ μειώθηκε και η ποινή της για τη ληστεία από 12 έτη κάθειρξη στα 5 χρόνια φυλάκιση.

Βαριές ποινές στους τρεις βασικούς κατηγορουμένους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιθέτως, βαριές ποινές επιβλήθηκαν στους τρεις βασικούς κατηγορούμενους της υπόθεσης. Οι δικαστές τους καταδίκασαν σε ισόβια για τη δολοφονία και επιπλέον 10 έτη κάθειρξης για το αδίκημα της ληστείας.

Μάλιστα, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους κανένα ελαφρυντικό, όπως ζήτησε στην πρότασή του προς το δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας. Οι συγγενείς των καταδικασθέντων στο άκουσμα της απόφασης ξέσπασαν σε φωνές και κατάρες.

Ισόβια και στην πρωτόδικη απόφαση

Να σημειωθεί ότι σε πρώτο βαθμό οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν καταδικασθεί και πάλι σε ισόβια για την ανθρωποκτονία, ενώ για το αδίκημα της ληστείας τους είχε επιβληθεί κάθειρξη 12 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς έγινε το «πρώτο έγκλημα του Facebook»

Η καταδικασμένη που απέκτησε το προσωνύμιο «γυναίκα – αράχνη» λειτούργησε ως «δόλωμα», ώστε ο 30χρονος να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του σε εκείνην, η οποία όμως συνοδευόταν από τρεις φίλους της που λήστεψαν και σκότωσαν τον άτυχο νέο.

Οι οικείοι του τον είχαν βρει ημίγυμνο, φιμωμένο και δεμένο με μονωτική ταινία στο λαιμό, τα χέρια και τα πόδια του, ενώ από το σπίτι είχαν αφαιρεθεί 139.000 ευρώ και δυο κιλά χρυσαφικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ