Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός στην αστυνομία από δύο πορείες την ίδια ώρα - Φόβοι για επεισόδια

Στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - σύμφωνα με το grtimes.gr συμμετέχουν συλλογικότητες και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, στη συμβολή των οδών Γούναρη και Τσιμισκή. Οι διαδηλωτές κρατούν πανό που γράφουν «ούτε σε σχολεία ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», ενώ φωνάζουν και αντίστοιχα συνθήματα.

Την ίδια ώρα, συγκέντρωση «για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» πραγματοποιούν κοντά στον Λευκό Πύργο, μέλη του «Ιερού Λόχου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση έγινε μέσω διαδικτύου και όπως αναφέρει ο «Ιερός Λόχος» γίνεται «για την ακύρωση της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών».

Σε συναγερμό βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία, η οποία έχει παραταχθεί με κλούβες των ΜΑΤ ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, προκειμένου να μην έρθουν κοντά και σημειωθούν επεισόδια.

Εξάλλου, πρόσφατες είναι οι φασιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης και τα επεισόδια στον Εύοσμο, ύστερα από την δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ την προηγούμενη Κυριακή (03.10.2021) στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης και περίπου ένα δεκαήμερο μετά την επίθεση σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Τερψιθέας της συμπρωτεύουσας.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...