Κοινωνία

Hλεκτρονικά διόδια: Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες

Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καλεί τους τρεις οικονομικούς φορείς (PLANET, INBIZION ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ και ΚANTOR) για την θέση του Τεχνικού Συμβούλου του έργου να καταθέσουν τις οικονομικές προσφορές τους. 

O Τεχνικός Σύμβουλος θα συμβάλλει στη διαδικασία δημοπράτησης και ανάθεσης του έργου: "Εγκατάσταση ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων, με Σ.Δ.Ι.Τ.",το οποίο χρηματοδοτείται με 65 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάπτυξης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επένδυση αφορά την ανάπτυξη ενός αξιόπιστου, οικονομικού και φιλικού στους χρήστες διαλειτουργικού συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων στην Ελλάδα. Διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα διαφορετικών επιλογών για αυτόματες ηλεκτρονικές πληρωμές, έναν δίκαιο και διαφανή μηχανισμό χρέωσης διοδίων, βελτιωμένη ροή οχημάτων και θέτει τα θεμέλια για ενισχυμένες υπηρεσίες και διαλειτουργικότητα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το νέο σύστημα θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη χρέωση διοδίων και οι χρήστες θα χρεώνονται ανάλογα με την απόσταση που διανύουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να σημειωθεί ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός των δορυφορικών διοδίων ακυρώθηκε κατόπιν σχετική απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και αφού είχε προηγηθεί η θετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (υπέρ της ακύρωσης του διαγωνισμού).

Ο εν λόγω διαγωνισμός, συνολικού προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ ακυρώθηκε από το ΣτΕ, μετά από προσφυγή της μειοδότριας κοινοπραξίας καθώς κρίθηκε ότι και οι δύο προσφορές δεν κάλυπταν το σύνολο των απαιτήσεων του διαγωνισμού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ